Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fost șef al spionilor din Columbia, condamnat pentru „tortură agravată” contra unei jurnaliste

Un fost șef al spionilor din Columbia a fost condamnat la 12ani de închisoare pentru torturarea unei jurnaliste și alte infracțiuni grave. Enrique Ariza a fost găsit vinovat de "tortură agravată" asupra jurnalistei Claudia Julieta Duque Orrego.

Enrique Ariza, fost director al serviciilor de informaţii din Departamentul Administrativ de Securitate (DAS) al Columbiei - organism dizolvat în 2011 - a fost condamnat pentru "persecuţie, hărţuire şi alte acţiuni ilegale împotriva jurnalistei Claudia Julieta Duque Orrego", a precizat Parchetul pe reţeaua socială X, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Fostul ofiţer a fost declarat vinovat de "tortură continuă agravată", adaugă comunicatul.

Cu această cea mai recentă condamnare, "sunt deja opt foşti funcţionari ai acestor servicii care au fost condamnaţi pentru persecuţiile ale căror victime au fost familia mea şi eu însămi", a salutat decizia Claudia Duque pe aceeaşi reţea socială.

Luni, fostul director-adjunct al DAS, José Narváez, a fost de asemenea condamnat la 12 ani de închisoare în acelaşi dosar.

Citește și
spioni ruşi
Cuplul de spioni ruşi eliberat în schimbul de deţinuţi cu Occidentul îşi povesteşte viaţa sub o falsă identitate

Fostul director al serviciilor de informaţii Giancarlo Auque, inculpat în acelaşi dosar, îşi aşteaptă încă verdictul, a amintit jurnalista.

Tribunalul a considerat că Julieta Duque a fost victima unei campanii de intimidare, hărţuire şi supraveghere ilegală din partea DAS din 2001 până în 2004, ceea ce a constrâns-o la exil.

Jurnalista ancheta asupra presupuselor legături între funcţionari ai DAS şi asasinarea jurnalistului Jaime Garzon în 1999, crimă atribuită fostului lider paramilitar Carlos Castano, decedat în 2004.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult