Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fost șef al armatei britanice: ”Cea mai mare amenințare acum este ca Putin să arunce în aer o centrala de la Zaporojie”

Hamish De Bretton-Gordon, fostul șef al unității de arme chimice a armatei britanice, a declarat pentru Sky News că nu putem presupune că Vladimir Putin nu va lansa un atac nuclear - și că acesta ar putea veni în moduri diferite.  

Vorbind cu prezentatorul Sky News, Niall Paterson, comandantul a spus: „Ar fi de necrezut ca Putin să folosească arme nucleare tactice. Cu toate acestea, Putin continuă să facă ceea ce este incredibil”.

„Așadar, nu cred că putem presupune că nu va folosi astfel de arme. La urma urmei, l-a numit pe Serghei Surovikin – generalul Armaghedon, așa cum este cunoscut – pe care l-am văzut de aproape în Siria în ultimii câțiva ani", a mai spus Gordon.

Gordon a adăugat că, deși ar fi „nebunesc” ca Moscova să folosească arme biologice și nucleare – „trebuie să le luăm în serios”.

„Discuția recentă despre bombele murdare este într-adevăr cel mai important domeniu pe care să ne concentrăm, pentru că Putin a spus că va stinge luminile și va opri încălzirea în Ucraina, iar toate atacurile din ultimele zile au consolidat asta”, a spus el.

Citește și
Maia Sandu
Maia Sandu, discurs dramatic în România: Avem nevoie de ajutor. Hoții și partidele proruse sunt gata să dea foc la țară

„Dar la începutul acestui război, 60% din electricitate și căldură proveneau din energie nucleară. Abia luni, rușii au susținut că forțele Ucrainei au aruncat în aer o mină terestră în Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Ceea ce este ridicol, pentru că rușii o conduc”, a mai spus comandantul. „Sunt foarte îngrijorat că rușii pierd acest război, iar Putin nu își poate permite să-l piardă. Cea mai mare amenințare cred că este oprirea în continuare a energiei electrice și oprirea centralelor nucleare, ceea ce Putin a spus că va face”, a conchis Gordon.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult