Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fost consilier prezidențial: Putin nu participă la G20 din cauza „temerii de tentativă de asasinat”

Vladimir Putin nu va merge la summitul G20 de la Jakarta săptămâna viitoare, a anunțat ambasada rusă, lăsându-l pe ministrul de Externe Serghei Lavrov să conducă delegația.

Deși Moscova a rămas tăcută în această privință, un aliat al lui Putin a oferit o explicație despre motivul pentru care crede că președintele rus nu participă la întâlnire, scrie SkyNews. Serghei Markov, un fost consilier apropiat al lui Putin, a susținut că există „o mare posibilitate a unei tentative de asasinat asupra lui Putin de către serviciile de informații ale Statelor Unite, Marii Britanii și Ucrainei”.

Fostul consilier a scris pe Telegrama că printre motivele pentru care Putin nu va participa la G20 se mai află și evitarea „situațiilor umilitoare”.

Markov a mai spus că, după cedarea Hersonului, alte țări vor face presiuni asupra Rusiei pentru a face o „predare ușoară”.

Totodată, Markov a criticat anunțul Rusiei privind retragerea din orașul ucrainean Herson.

Citește și
Vladimir Putin
Vladimir Putin nu va participa la summitul G20 de la Jakarta de săptămâna viitoare. Pe cine a desemnat să conducă delegația

El a spus că predarea zonei este „cea mai mare înfrângere geopolitică a Rusiei de la prăbușirea URSS”, dând vina pe „refuzul unui război adevărat și întârzierea catastrofală în luarea deciziilor necesare”.

Criticele în interiorul Kremlinului au crescut pe măsură ce oficialii devin nemulțumiți de gestionarea conflictului de către Rusia.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult