Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul unui fost comandant al NATO: Rusia va învinge Ucraina dacă Occidentul o va abandona

Ucraina riscă să piardă războiul cu Rusia fără sprijinul Occidentului, avertizează generalul american în rezervă, Philip Breedlove, fost comandant suprem al forțelor Aliate în Europa.     

„Dacă Occidentul abandonează Ucraina, aceasta va lupta cu vitejie, dar alte zeci de mii de ucraineni vor muri și, în cele din urmă, Rusia va subjuga întreaga Ucraină, care va fi din nou vasală Rusiei”, a declarat Breedlove pentru Newsweek într-un articol publicat, duminică, scrie Business Insider.

Breedlove, care a ocupat funcția de comandant al forțelor Aliate în Europa între 2013 și 2016, a declarat anterior că Rusia va învinge deoarece „are mai mulți oameni și mai multă putere decât are Ucraina”. „Dacă Occidentul alege să dea Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a câștiga, Ucraina va câștiga acest război. Acest război se va termina exact așa cum vor și doresc factorii de decizie occidentali să se termine”, a declarat Breedlove.

Comentariile lui Breedlove vin în contextul în care republicanii din Congres se opun acordării unui nou sprijin Ucrainei. În decembrie, republicanii au blocat un proiect de lege privind cheltuielile de urgență care ar fi oferit Ucrainei un ajutor suplimentar din partea SUA.

Iar săptămâna trecută, Casa Albă a anunţat că asistenţa acordată Ucrainei de către SUA pentru a contracara invazia rusă a "încetat complet", din cauza lipsei unui acord în Congres.

Citește și
razboi
Cei 9 pași până la Al Treilea Război Mondial. Documente secrete arată cum Rusia va ataca NATO în mai 2025

La Washington continuă totuşi negocierile cu privire la un pachet de ajutor pentru Ucraina care ar putea fi condiţionat de o revizuire a măsurilor de securitate la frontierele SUA.

"Asistenţa pe care le-o ofeream a încetat acum", a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al Casei Albe, John Kirby.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult