Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Forţele ruse au început evacuarea femeilor şi copiilor din Kupiansk. „Oraşul este expus atacurilor ucrainene”

Forţele ruse au declanşat joi evacuarea femeilor şi copiilor din oraşul Kupiansk, un important nod rutier în regiunea Harkov (estul Ucrainei), invocând ca motiv contraofensiva armatei ucrainene, relatează DPA.

Unele media ucrainene, precum RBC.ua şi Ostrov.ua susţin că locuitorii din Kupiansk sunt de fapt strămutaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse, sub pretextul contraofensivei ucrainene.

 

"Suntem pur şi simplu obligaţi să asigurăm evacuarea populaţiei - cel puţin a femeilor şi copiilor - pentru că oraşul este expus atacurilor cu rachete din partea unităţilor militare ucrainene", a declarat pentru agenţia de presă rusă oficială TASS Vitali Gancev, şeful administraţiei militare locale numit de Rusia.

 

Kupiansk - aflat la intersecţia mai multor linii de cale ferată şi drumuri principale - este considerat un oraş important din punct de vedere strategic, întrucât se află pe ruta de aprovizionare a trupelor ruse care se îndreaptă spre regiunea Donbas (est).

Informaţii transmise de corespondenţi ruşi de război arată că armata ucraineană a avansat aproximativ 20 de kilometri în teritoriul controlat de Rusia în apropierea oraşului Balakliia, la circa 60 km de Kupiansk, potrivit Agerpres.

La sfârşitul lunii august, armata ucraineană a început o contraofensivă în Herson, în sudul ţării, dar unităţi ale sale desfăşoară acţiuni ofensive şi mai la nord, în regiunea Harkov, controlată parţial de forţele ruse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult