Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Filmul masacrului din mall-ul din Sydney. Momentul în care o polițistă îl aleargă pe atacator și îl oprește

Your browser doesn't support HTML5 video.

Opt persoane, inclusiv un copil de nouă luni, rămân în stare gravă după atacul unui bărbat de 40 de ani într-un centru comercial din Sydney.  

Individul a ucis șase oameni, înainte să fie împușcat de o polițistă care a ajuns prima la fața locului și l-a confruntat cu un curaj extraordinar.

Rănită în atac a fost și mama bebelușului de nouă luni, care a murit la spital. Potrivit presei locale, agresorul era luat în evidențe.

Atenție, imagini și detalii cu un puternic impact emoțional!

La trei și jumătate după-amiaza, ora locală, sute de persoane, din care foarte mulți tineri, colindau prin mall-ul situat în apropierea legendarei plaje Bondi din Sydney. Plimbarea a virat însă brusc în coșmar când un individ înarmat cu un cuțit s-a năpustit din senin asupra oamenilor.

Tânără: „A fost cumplit. Cine face așa ceva altor oameni? Am zărit o femeie zăcând pe podea. Nu l-am văzut bine, pentru că alergam. Am crezut că o să mor”.

Citește și
cal gara australia
Momentul în care un cal de curse aleargă pe peronul unei gări din Australia, sub privirile călătorilor. „Avea chef de joacă”

Anthony Albanese, premierul Australiei: „Mall-ul Bondi Junction a fost scena unor violențe șocante, dar și a actelor de omenie și eroism din partea compatrioților noștri, a polițiștilor curajoși și a primilor salvatori. În fața pericolului, primul instinct al acestor australieni a fost să-și ajute semenii”.

Un martor a surprins scena în care un bărbat l-a confruntat pe atacator pe o scară rulantă, încercând să-l dezarmeze cu primul obiect care îi ieșise în cale.

În imagini se vede cum un tată se interpune între familia lui și atacator, pe care îl determină să-și schimbe direcția.

Mai mulți vânzători au primit în interiorul magazinelor cât mai mulți oameni și apoi au ferecat ușile ca să nu poată intra agresorul.

Martor: „O femeie rănita a venit către noi cu bebelușul în brațe, amândoi erau răniți, sângerau. I-am tras în acel magazin, să fie în siguranță și am sunat după ajutor. Am luat copilul și am încercat să-i oprim sângerarea. La fel și cu mama. Cred că bebelușul e bine, din păcate, mama lui avea o hemoragie foarte puternică”.

Anthony Cooke, comisarul adjunct al poliției din New South Wales: „O polițistă care patrula singură s-a întâmplat să fie în apropiere, a ajuns la fața locului și l-a confruntat pe agresor, ajuns la etajul al cincilea. A fugit după el. La un moment dat, el s-a întors cu fața spre ea și a ridicat cuțitul. Atunci ea a tras cu pistolul”.

Martor: „M-am ascuns într-o cabină de probă, de acolo am auzit împușcături”.

Polițiștii nu au stabilit încă motivația agresorului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult