Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul Orhideelor a fost inaugurat la Grădina Botanică Regală din Anglia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un festival al orhideelor, inspirat de Columbia, a fost inaugurat în Grădina Botanică Regală din Anglia. Sunt 4.000 de specii de orhidee și alte plante, toate provenind din această țară andină.

Biodiversitatea este temă expoziției pentru că orhideele sunt amenințate de extinderea activităților economice, precum agricultura și mineritul.

Te aștepți la culori vii și o splendidă diversitate când vii la festivalul orhideelor. Aproape toate aceste flori provin, însă, dintr-o singură țară, Columbia, unde se găsesc specii unice și neobișnuite. Din păcate, însă, aceste suave comori naturale sunt amenințate pe măsura extinderii exploatărilor miniere sau a fermelor.

„Floarea națională a Columbiei, Cattleya Trianae, crește pe platourile înalte de la poalele Anzilor, aproape de Bogota și pădurile din regiunea capitalei. Nu cu mult timp în urmă era descrisă ca o specie nouă. Însă, în ultimii ani, din cauza schimbărilor de habitat a devenit deja o specie florală pe cale de dispariție", a declarat Bente Klitgaard, cercetător șef Grădina Botanică Regală.

Este și vedeta colecției de orhidee de la Grădina Botanică Regală din Londra, o colecție veche de mai bine de 230 de ani. Se spune că, la 1787 grădinarul șef a devenit prima persoană care a adus o orhidee în Regatul Unit.

Citește și
slanina
”Slană Fest” la Cluj, cu cele mai delicioase specialități. Secretul unei slănine perfecte

"Columbia este țara cu cele mai multe orhidee din lume, datorită bogăției și varietății habitatelor. Sunt Anzii, văile înalte dintre munți, pădurile de coastă, sunt foarte multe și diferite tipuri de locuri unde cresc și se dezvoltă orhideele. Există 4.000 de tipuri principale de orhidee în America și pe toate le găsim în Columbia", a mai spus Bente Klitgaard.

Aranjamentele florale sugerează și fauna Columbiei. Deasupra unui iaz pare că lenevește animalul care și-a luat numele de la permanenta lipsă de activitate. Un măgăruș cară saci nu cu boabe de cafea, ci cu flori. Iar cactușii cu siluete umane poartă pălăriile crescătorilor de vite, un fel de cow-boy în varianta sud-americană. Vizitatorii întâlnesc și unele animale reale. Au fost multe provocări pentru creatorii expoziției.

"Poate fi înșelător să lucrezi cu plante vii pentru că nu poți prezice când înfloresc, unele își deschid petalele mai târziu, altele prea devreme. Multe dintre orhiddele din Columbia sunt foarte mici, florile abia dacă au un centimetru. Acolo unde am vrut multă culoare, o explozie de orhidee, am folosit și flori provenind din alte părți ale lumii", a declarat Elisa Biondi, manager și designer Festivalul Orhideelor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult