Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fenomenul bizar care are loc tot mai des în satul german Killer. „E o adevărată poveste”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Sudul Germaniei, un mic sat a căpătat un renume de-a dreptul... inedit. Localitatea se numeşte Killer - Ucigaş în limba engleză - şi, pe lângă turişti, atrage tot soiul de oameni certaţi cu legea.

Nu, nu e vorba despre ucigaşi, ci de hoţii de... suveniruri! Periodic, panourile rutiere de la intrarea şi de la ieşirea din localitate sunt furate, iar localnicii şi, mai ales, primarul, au început să-şi piardă răbdarea.

În sudul Germaniei, la doar câţiva kilometri de castelul Hohenzollern din Jura Şvabă, se găseşte un sat liniştit, cu un nume de... speriat: Killer.

Turiştii nu sunt speriaţi, ba dimpotrivă. Problema autorităţilor locale e că panourile cu numele satului sunt la mare căutare printre amatorii de piese de colecţie, care nu se dau înapoi de la nimic. Anul acesta, indicatoarele au fost furate deja de trei ori. În anii anteriori, de zeci de ori.

Gerd Schäfer, administratorul satului: „Bineînţeles, asta înseamnă costuri, muncă, efortul de a le instala din nou la locul lor. Siguranţa este o prioritate, bineînţeles, pentru că odată ce indicatorul e furat, dispare şi limita de 50 de kilometri la oră.”

Citește și
gardian nazist, proces, tribunal
Un fost gardian al unui lagăr nazist este judecat în Germania la vârsta de 100 de ani

Ultima dată, hoţii şi-au făcut apariţia pe mopeduri şi au dispărut rapid - asta este tot ce se ştie despre ei. Satul Killer nu e singura localitate cu astfel de probleme, din cauza denumirii ieşite din comun. La începutul anului, un sat austriac şi-a schimbat numele în Fugging, doar ca să scape de hoţii de indicatoare şi de turiştii nedoriţi. În Killer, însă, lucrurile sunt mai simple.

Gerd Schäfer, administratorul satului: „Ei bine, localnicii se numesc Killerman în dialectul şvab, oameni din Killer.”

Iar localnicii sunt şi ei nemulţumiţi de situaţie.

- Asta se întâmplă des, Killer e un indicator de localitate popular. - Da, e o adevărată poveste legată de acest panou. - Killer e un nume ciudat pentru o localitate, şi are un alt înţeles pentru noi decât pentru oamenii care trec pe aici.

Davide Licht, primar: "Numele este unul istoric, e derivat din dialectul alemanic şi la începuturi venea de la cuvântul "Kirchweiler", cătunul bisericii. De aici a apărut numele "Killer"."

De parcă numele nu atrăgea destui turişti, în acest cătun se află şi muzeul german al... bicelor.

Davide Licht, primar: "Oferim turiştilor plimbări pe valea Killer... şi avem şi un muzeu al bicelor, unde este istoria localităţii noastre."

Oliver Simmendinger, directorul muzeului: "Da, Killer a fost un adevărat centru al fabricării bicelor, aici se produceau mai multe bice decât oriunde în altă parte, în Germania."

Momentan, localnicii nu vor să schimbe numele localităţii, dar speră să găsească o soluţie rapidă şi eficientă pentru ca nepoftiţii să nu le mai fure iar noile indicatoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult