Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Femeie arestată în Polonia din cauza unor postere cu Fecioara Maria. Ce pedeapsă riscă

O femeie din Polonia a fost arestată după ce mai multe postere cu Fecioara Maria și pruncul Iisus au apărut pe străzile din orașul Płock.

Femeia este acuzată de profanarea unor însemne religioase, deoarece aureola din jurul capului Fecioarei Maria și a pruncului Iisus a fost reprezentată în culorile curcubeului, asociate cu comunitatea gay.

Anunțul privind arestarea femeii a fost făcut chiar de ministrul polonez de Interne, Joachim Brudziński, pe pagina de Twitter, scrie The Telegraph.

“Să spui povești despre libertate și toleranță nu dă dreptul nimănui să jignească sentimentele celor care cred”, a declarat ministrul de interne.

Femeia de 51 de ani fusese plecată din țară, însă, la revenire, polițiștii i-au percheziționat casa, unde au găsit mai multe astfel de imagini reprezentând icoana "Fecioarei Maria din Częstochowa", care se regăsește în mănăstirea Jasna Góra, sit aflat în patromoniul ONU.

Citește și
bebelus
Trei bebeluși cu stafilococul auriu, născuți la Giulești, internați la Gr. Alexandrescu

 

 

Profanarea însemnelor religioase este considerată infracțiune în Polonia și se pedepsește cu până la doi ani de închisoare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult