VIDEO. Femeia implicată în atentatul din Istanbul a fost arestată. Șase oameni au murit și 81 sunt răniți
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au indicat anterior că o "femeie" este responsabilă pentru acest atac.
Înregistrarea VIDEO cu momentul arestării a apărut deja și pe rețelele de socializare.
Tânăra femeie arestată şi acuzată de plasarea bombei care a ucis duminică şase oameni la Istanbul este de naţionalitate siriană şi şi-a recunoscut faptele, anunţă luni poliţia turcă.
La interogatoriu, Ahlam Albashir le-a spus polițiștilor că a fost instruită ca ofițer special de informații de către organizația PKK și că a intrat în Turcia din regiunea Afrin, aflată în nord-vestul Siriei, potrivit Hurriyet.
Poliţia turcă susţine că femeia a acţionat din ordinul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi că a primit directive de la Kobane, în nord-estul Siriei.
"Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă" de atac, a afirmat oficialul turc.
Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au necesitat spitalizare.
Ministrul Justiţiei, Bekir Bozdag, a făcut referire la o "geantă" aflată pe o bancă: "O femeie a stat pe o bancă 40-45 de minute şi, ceva timp mai târziu, a avut loc o explozie. Toate datele despre aceasta femeie sunt în prezent în curs de revizuire", a explicat ministrul turc.
"Fie această geantă conţinea o bombă cu ceas, fie cineva a activat-o de la distanţă", a adăugat el, conform Anadolu.
Mai jos poate fi urmărită o înregistrare video cu momentul imediat după explozie, când femeia suspectată de terorism fuge.
Preşedintele Erdogan a fost primul care a denunţat un "atac josnic", chiar înainte de a pleca spre Indonezia, la summitul G20 din Bali: "Primele indicii sugerează un atac terorist", a declarat şeful statului turc, adăugând că "o femeie ar fi implicată".
PKK, considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor '80 şi a fost considerată deseori responsabilă de atacuri sângeroase comise pe teritoriul turc.