Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Statul Islamic a revendicat atacul care l-a vizat pe vicepreşedintele afgan

O explozie puternică s-a produs duminică, în apropiere de aeroportul din Kabul, tocmai când generalul şi liderul militar Abdul Rashid Dostum părăsea aeroportul, a declarat purtătorul de cuvânt al generalului, relatează AFP.

Statul Islamic a revendicat un atac sinucigaş care l-a vizat duminică pe vicepreşedintele afgan Abdul Rashid Dostum în apropiere de aeroportul din Kabul şi care s-a soldat cu cel puţin 10 morţi şi răniţi, a anunţat agenţia Amaq, relatează Reuters.

Potrivit surselor citate, un kamikaze şi-a detonat vesta cu explozibili la o reuniune organizată pentru primirea vicepreşedintelui Abdul Rashid Dostum, dar nu au foste date detalii suplimentare.

Dostum a scăpat nevătămat din atacul comis la revenirea sa în ţară, după mai mult de un an în exil în Turcia.

O explozie puternică s-a produs duminică, în apropiere de aeroportul din Kabul, tocmai când generalul şi liderul militar Abdul Rashid Dostum părăsea aeroportul, a declarat purtătorul de cuvânt al generalului, citat de AFP.

Explozia, provocată de un kamikaze s-a soldat cu cel puţin "zece morţi şi răniţi", conform unui prim bilanţ al Ministerului de Interne afgan; atacul s-a produs la porţile aeroportului, în timp ce convoiul oficial pleca trecând prin mijlocul unei mulţimi de susţinători.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult