Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozii în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol. A fost un atac cu un lansator de grenade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai multe explozii s-au înregistrat, luni, la Tiraspol, în apropierea clădirii Ministerului Securităţii Statului.

Presa locală transmite că ar fi vorba despre atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime, notează TV8.md.

La fața locului au fost fotografiate bucăți din aruncătoare de grenade.

Traficul în apropierea zonei a fost închis. La fața locului se află poliția, și mai multe ambulanțe. 

Nu se cunoaște deocamdată dacă există victime. 

Exploziile vin la câteva zile după ce Ministerul rus al Apărării a spus că a doua fază a „operațiunii speciale” prevede accesul la granița cu Transnistria.

Poliția confirmă atacul

Poliţia acestui teritoriu separatist din Republica Moldova a confirmat că au avut loc mai multe explozii în urma unui atac cu un lansator de grenade, care nu s-a soldat cu răniţi.

”Geamurile de la etajele superioare au fost sparte. Un fum iese din sediu. Zona din jur este încercuită de poliţişti”, anunţă într-un comunicat poliţia transnistreană. 

După acest eveniment, Membrii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-au întrunit în ședință de urgență, la Chișinău, Informația a fost confirmată pentru Tv8.md de șeful SIS, Alexandru Esaulenco.

„Suntem în proces de colectare a informațiilor. Preventiv, este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a spus Esaulenco.

Autoritățile de la Chișinău se declară îngrijorate

„Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale”, se menționează într-un comunicat transmis de reprezentanții Biroului de Reintegrare.

„Persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune”, au punctat ei. 

Amintim că Tiraspolul a cerut recunoașterea independenței Transnistriei după ce Moldova a cerut aderarea la UE.

Învecinându-se cu Ucraina, Transnistria şi-a proclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război civil care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice. Regiunea separatistă are propria monedă şi propriile forţe de securitate.

Acest teritoriu, care numără circa 500.000 de locuitori, este însă puternic dependent de Rusia, care îi furnizează gratuit gaz şi a desfăşurat acolo 1.500 de militari, amintește Agerpres. 

Transnistria nu este recunoscută ca stat independent de comunitatea internaţională, inclusiv de Moscova, care o consideră însă un cap de pod situat nu departe de frontierele Uniunii Europene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult