Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozia acvariului uriaş dintr-un hotel din Berlin nu a fost provocată, potrivit experţilor. VIDEO

Explozia de anul trecut a unui acvariu cilindric de mari dimensiuni din Berlin - în urma căreia circa 1.500 de peşti exotici și 1 milion de litri de apă s-au revărsat în holul hotelului Radisson Blu - nu a fost cauzată de acţiuni deliberate.

Anunțul a fost făcut de experţi, în urma verificărilor, transmite vineri agenţia DPA, citează Agerpres.

"Raportul experţilor nu indică nicio dovadă de influenţă externă intenţionată, deliberată", a declarat vineri proprietarul hotelului, Union Investment, care a comandat raportul.

Mai multe rezultate vor fi făcute publice în octombrie.

La momentul la care raportul va fi finalizat, documentul va fi pus la dispoziţia Parchetului, care face cercetări pentru vătămare corporală, după ce două persoane au fost rănite uşor în acest accident.

Acvariul AquaDom, cu o înălţime de 16 metri, situat în hotelul de lângă Piaţa Alexanderplatz din centrul Berlinului, a explodat la primele ore ale zilei de 16 decembrie. Holul hotelului a fost inundat, iar apa şi peştii s-au revărsat, ajungând până pe stradă.

Cel puţin alte şase magazine din apropiere au fost avariate în urma acestui accident care a ajuns în media internaţionale.

Structura a fost descrisă drept cel mai mare acvariu cilindric de sine stătător din lume.

Au fost avansate mai multe motive posibile cauze ale accidentului: defecte de construcţie sau ale materialelor, uzura acestora, fisuri în suprafaţa acvariului sau fluctuaţii de temperatură.

Pentru raportul de expertiză, o echipă de ingineri a încercat să reasambleze, cât mai fidel posibil, într-un depozit din Brandenburg, peste 700 de fragmente sparte.

Cauza accidentului este relevantă, de asemenea, pentru stabilirea costurilor de către societatea de asigurări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult