Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa, lovită de furtuni foarte puternice. Elsa a ajuns la New York

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numeroase zone din Europa au fost lovite de furtuni puternice care fac ravagii. În același timp, furtuna tropicală Elsa a ajuns la New York. 

O furtună însoțită de grindină a lovit năprasnic, în zona orașului Milano, din nordul Italiei. Zeci de mășini au suferit stricăciuni după bombardamentul cu bucăți de gheaţă, mari cât o minge de tenis de masă.

Peste o sută de autoturisme aflate în parcarea unui centru comercial din Milano au geamurile şi oglinzile sparte din cauza grindinei. Oamenii s-au adăpostit în mall şi au filmat cu telefoanele mobile, cum siroia apa din casa unui lift, dar și pe scări.

Bucăţile de gheață, în unele locuri mari cât o minge de ping-pong, au acoperit străzile şi au întrerupt traficul. Pagube serioase au fost şi la multe clădiri.

Furtuni violente însoțite de vânț puternic şi ploi torenţiale s-au abătut şi asupra Cehiei. Doi oameni au murit după ce un copac doborât a căzut peste o măşină, lângă orăşelul Pişek, din sudul ţării. În aceeaşi măşină mai erau doi, copii, care au fost răniţi.

Citește și
fulger
Tragedie în munți. Două surori și-au pierdut viața după ce au fost lovite de fulger în timpul unei excursii

O linie de cale ferată a fost blocată de copacii dezrădăcinăţi, o alta a fost inundată. Acum două săptămâni, o tornadă rară pentru acele locuri, dar, probabil, cea mai devastatoare din istoria modernă a Republicii Cehe, a lăsat în urmă 6 morţi, sute de răniţi şi pagube materiale masive.

Furtuna Elsa a ajuns la New York

 

În tot acest timp, furtuna tropicală Elsa a ajuns la New York cu ploaie în exces, care a inundat porţiuni de autostrăzi şi şosele, zone joase, unde canalizarea nu a mai făcut faţă, pasaje şi stații de metrou.

În filmuleţele difuzate pe rețelele sociale se vede cum apa curge şiroaie pe peroane şi inundă gurile de metrou. Cineva a filmat o femeie care îşi croieşte drum prin apa murdară care îi ajunge până la talie. Şi încearcă să țină geantă deasupra capului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult