Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Emil Constantinescu prezent alături de Bill Clinton la funeraliile lui Jacques Chirac

Your browser doesn't support HTML5 video.

30 de şefi de stat, ori de guvern, dar şi mii de oameni obişnuiţi, şi-au luat adio luni,de la fostul preşedinte, Jacques Chirac, care a condus Franţa, între 1995 şi 2007.

Printre oaspeţii veniţi din străinătate pentru funeralii, s-au numărat Vladimir Puţin şi Viktor Orban, dar şi foşti preşedinţi, precum Bill Clinton sau Emil Constantinescu.

După ceremoniile de la Domul Invalizilor, a urmat slujba religioasă oficiată în biserica "Saint Suplice", de pe malul stâng al Senei, de către arhiepiscopul Parisului. Biserica se află în apropierea casei unde Chirac şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Politician de carieră, Chirac a fost de 3 ori primar al Parisului, de două ori prim-ministru şi de două ori preşedinte al Republicii Franceze.

Abia duminică, la 3 zile după deces, au transmis condoleanţe şi Statele Unite. Întârzierea este pusă pe seama resentimentelor păstrate după opoziţia înverşunată a lui Jacques Chirac faţă de războiul din Irak, în 2003. Refuzul lui de a participa alături de Washington a provocat tensiuni majore între cele două ţări timp de mai mulţi ani.

Citește și
Jacques Chirac
SUA aduc un omagiu fostului președinte francez Jacques Chirac, la câteva zile de la deces

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult