Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump confirmă moartea liderului ISIS: "Abu Bakr al-Baghdadi a murit ca un câine, ca un laș"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele SUA Donald Trump a confirmat, duminică, moartea liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, în urma unui raid american în nord-vestul Siriei.

Trump a precizat că Al-Baghdadi s-a sinucis în timp ce era urmărit de trupele americane, detonându-şi o vestă încărcată cu explozivi, ucigând și trei dintre copiii săi.

Mai multe imagini din timpul conferinței de presă găsiți în galeria foto

Declarațiile LIVE TEXT ale președintelui american:

- Noaptea trecută, Statele Unite l-au adus în fața justiției pe liderul terorist numărul 1 din lume. Abu Bakr al-Baghdadi este mort. El a fost fondatorul și liderul ISIS. Cea mai nemiloasă și violentă organizație a terorii din lume.

- SUA l-au căutat mulți ani pe Abu Bakr al-Baghdadi, iar capturarea și uciderea lui a fost una dintre prioritățile administrației mele.

Citește și
siria al-baghdadi
Primele imagini cu ascunzătoarea în care ar fi murit liderul ISIS, Bakr al-Baghdadi. VIDEO

- Militarii americani și-au făcut datoria.

- Niciun american nu și-a piedut viața în operațiune, însă mulți dintre cei care l-au înconjurat pe liderul ISIS au fost uciși.

- Abu Bakr al-Baghdadi a murit după ce a ajuns la capătul unui tunel, a plâns, a plâns și a urlat până la sfârșit. Locul fusese deja curățat până în acel moment. 11 copii au fost mutați din casă înainte de atac, însă Abu Bakr al-Baghdadi s-a aruncat în aer când a ajuns la capătul tunelului, în timp ce era urmărit de trupele americane.

- Abu Bakr al-Baghdadi a murit împreună cu cei trei copii ai lui. El și-a condus la moarte cei trei copii. Și-a detonat vesta, s-a sinucis și și-a ucis cei trei copii. Corpul lui a fost mutilat de explozie. Testele efectuate au dovedit că el a fost cel care a murit.

- Trupele americane au fost prezente în zonă timp de aproximativ două ore. A fost o misiune extrem de dificilă, mulțumesc serviciilor secrete care au contribuit la succesul acestei operațiuni.

- A fost o noapte minunată pentru SUA și pentru întreaga lume. Un criminal brutal, care a adus atât de multă suferință și moarte în lume, a fost ucis. El nu va mai răni niciun om nevinovat, a murit ca un câine, ca un laș. Dumnezeu să binecuvânteze America!

Donald Trump a furnizat și alte detalii privind operațiunea forțelor americane:

- Ne-am adunat la Casa Albă în jur de ora 5.00. Ne-am adunat, iar atacul a început la câteva momente după asta. Cel mai dificil element a fost ca cele opt elicoptere care au decolat de la bază să ajungă la locul respectiv.

- Au fost focuri, dar credem că erau oameni obișnuiți cărora nu le plac elicopterele.

- La operațiune au participat doar forțe americane, dar am colaborat cu multe națiuni. Le-am spus rușilor că venim, dar au fost extrem de cooperanți. Kurzii ne-au dat informații importante, ne-au ajutat.

- Liderul ISIS a fost ultimul care a ieșit. Înainte, 11 copii au fost scoși și duși într-un loc sigur. Nu știu dacă erau copii ai lui, dar alți trei au murit în explozie.

- Erau și două femei, ambele purtau veste. Nu s-au detonat, a fost dificil pentru oamenii noștri, pentru că nu știau ce se va întâmpla. Dar sunt moarte.

 

Moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi anunțată de presa internațională

 

Presa internațională a anunțat, duminică, că Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Stat Islamic, s-ar fi aruncat în aer în timpul raidurilor aeriene efectuate de Statele Unite în provincia Idlib din nord-vestul Siriei.

Un oficial american a confirmat operațiunea Statelor Unite în Siria, dar a menționat că uciderea liderului ISIS nu a fost momentan confirmată.

Președintele american Donald Trump a scris, pe Twitter, că va face „un anunț important” la Casa Albă, duminică, la ora locală 9.00 (15.00, ora României).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult