Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump anunță că dă în judecată Facebook, Twitter şi Google, dar și pe șefii lor executivi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fostul președinte al Statelor Unite Donald Trump a anunțat miercuri că intentează un proces colectiv împotriva companiilor Facebook, Twitter și Google, precum și a directorilor executivi ai acestora, Mark Zuckerberg, Jack Dorsey şi Sundar Pichai.

Trump acuză că a fost cenzurat pe nedrept de către aceste companii, relatează AP News.

”Astăzi, alături de America First Policy Institute, o organizaţie care promovează politicile 'America First' susţinute de Donald Trump, depun, în calitate de principal reprezentant, o acţiune colectivă majoră în justiţie împotriva giganţilor Facebook, Google şi Twitter, precum şi a şefilor lor executivi Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey”, a declarat miliardarul, într-un anunţ făcut de la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, în aplauzele asistenţei.

Cei trei CEO ”pun în practică o cenzură ilegală, neconstituţională”, a acuzat Trump, într-un discurs rostit din spatele unui pupitru pe care era scris numele său.

”Cerem tribunalului federal al districtului sud din Florida să dispună încetarea imediată a cenzurii ilegale şi ruşinoase din partea grupurilor de reţele sociale care îi vizează pe americani. Cerem (...) încetarea tăcerii forţate”, a mai spus Trump.

Citește și
Donald Trump
Trump îl acuză pe Biden că l-a menajat pe Putin la summit. „O zi bună pentru Rusia”

Înainte de interdicţii, Donald Trump avea aproape 89 milioane de urmăritori pe Twitter, 35 milioane pe Facebook şi 24 milioane pe Instagram.

Trump a fost suspendat de pe Twitter și Facebook după ce adepții săi au luat cu asalt clădirea Capitoliului la data de 6 ianuarie.

Companiile au citat îngrijorarea că ex-președintele american va incita la alte violențe suplimentare. În prezent, el nu mai poate posta pe nici o platformă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult