Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump a pledat nevinovat pentru încercarea de a anula alegerile prezidențiale din 2020

Fostul președinte american Donald Trump a pledat nevinovat în cazul său de fraudă electorală din Georgia, renunțând la dreptul de a se prezenta în fața instanței săptămâna viitoare.  

Donald Trump se numără printre cele 19 persoane acuzate de conspirație pentru a anula rezultatele alegerilor din 2020 din statul american, scrie BBC.

El s-a predat săptămâna trecută la închisoarea Fulton County Jail din Atlanta, unde i s-a făcut o fotografie de identificare.

Trump a negat în mod repetat orice abatere, descriind cazul ca fiind motivat politic.

Într-un document judiciar depus joi, Trump a declarat că „înțelege pe deplin” natura infracțiunilor și dreptul său de a se prezenta la o audiere în instanță.

„Înțelegându-mi drepturile, renunț în mod liber și voluntar la dreptul meu de a fi prezent la punerea mea sub acuzare cu privire la actul de acuzare și la dreptul meu de a mi se citi în fața instanței”, se arată în documentul semnat.

Citește și
donald trump
Procesul contra fostului preşedinte Donald Trump va începe pe 4 martie anul viitor

Donald Trump, actualul favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024, a apărut la fiecare dintre cele trei înfățișări anterioare.

El a fost obligat să facă acest lucru pentru cazurile cu care se confruntă în New York și Florida și a ales să nu solicite o înfățișare virtuală pentru un caz separat în Washington DC.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult