Distrugeri după cutremurul de magnitudine 7,6 care a lovit Indonezia. Unda de șoc, resimțită și în Australia. VIDEO
Galerie foto
Cutremurul a fost resimţit cel mai puternic în Arhipelagul Tanimbar, unde au fost înregistrate majoritatea pagubelor, a precizat Abdul Muhari, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Gestionarea Dezastrelor din Indonezia, scrie Agerpres, care citează DPA.
Nu a fost raportată producerea unui tsunami, deşi o alertă pentru tsunami a fost emisă imediat după seism.
Agenţia meteorologică şi de geofizică din Indonezia - BMKG - a evaluat iniţial seismul ca având o magnitudine de 7,9. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 7,6, iar epicentrul a fost localizat în largul mării, la circa 148 de kilometri nord-vest de Tanimbar, potrivit Agerpres.
Rezidenţii oraşului australian Darwin, situat la o distanţă de circa 600 de kilometri înspre sud, au resimţit de asemenea unda seismică, potrivit site-ului australian news.com.au.
Potrivit Observatorului seismologic din Statele Unite, cutremurul s-a produs la o adâncime mare, de circa 105 kilometri sub fundul mării. Seismele care cauzează pagube importante se produc de obicei mult mai aproape de suprafaţă.
Indonezia este situată în aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, o zonă din Oceanul Pacific unde se intersectează mai multe plăci tectonice. În această regiune se află numeroşi vulcani şi se produc frecvent cutremure de amploare.