Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezvăluirile unui sud-coreean care poartă numele lui Kim Jong-un. Cum este privit de cei din jur

Pentru cei mai mulți oameni, numele de Kim Jong-un, Kim Jong-il și Kim Il-sung pot însemna doar 3 oameni, cei 3 lideri nord-coreeni.

Dar cum este, de fapt, să trăiești în Coreea de Sud cu numele liderului din Coreea de Nord? BBC i-a găsit și le-a aflat și răspunsurile.

Kim Jong-un: În Coreea de Nord există o singură persoană cu același nume ca al meu. Nu este un nume foarte măreț, dar este un nume cunoscut, un nume influent. În trecut, era considerat un nume drăguț. Un nume de băiat care sună ca cel al unei fete. Acum câțiva ani oamenii au început să-mi spună: ”liderul comandant” și ”Kim Jong-un, dragul nostru lider”. Mă ocup de un hotel și întâlnesc mulți oameni care vizitează Coreea, iar pe unul îl chema Kim Jong-il și cineva a spus atunci: ”Cei doi sunt cei mai de temut oameni ai lumii”.

Kim Jong-il: Numele meu este inscripționat peste tot pe străzile din Phenian. Cred că părinților mei nu le-a păsat prea mult. Niciodată nu mi-am iubit numele. Îi întrebam: ”De ce mi-ați pus un asemenea nume?”. Mă făcea să mă simt prost, ca să fiu onest. Când mă prezint ca fiind Kim Jong-il, oamenii au o reacție de genul ”Oh?!”. Este foarte ușor pentru oameni să-și amintească numele meu. Recent, trupa de care mă ocup, YB, a susținut un concert la Phenian. Când am ajuns au fost verificate numele noastre, iar toți nord coreenii mi se adresau doar cu ”domnul Kim”, nu cu tot numele meu și erau extrem de surprinși. Kim este un om plin de energie, are inițiativă. Este un macho.

Citește și
lansare racheta COreea
Coreea de Nord începe destructurarea complexului de teste nucleare între 23 şi 25 mai

Kim Il-sung: Dacă aș fi avut vreodată vreo funcție guvernamentală, mi-aș fi schimbat cu siguranță numele. Sau dacă aș fi intrat în politică, cum aș fi putut cu un nume ca al lui Kim Il-sung, cerând oamenilor să voteze pentru mine? Ar fi fost ridicol. Odată ce îmi auzi numele nu mai ai cum să-l uiți. Am avut un coleg pe care îl chema Kim Jong-il. Eram șeful lui. Deci era exact ca în Coreea de Nord: fiul, urmărind instrucțiunile tatălui.

Ce părere are Kim Jong-un despre Kim Jong-un? - ”Kim Jong-un nu este prost, este în stare să-l controleze pe Donald Trump. Are puterea de a face lucrurile să se întâmple. Sper să depună puțin efort.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult