Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezvăluiri despre tragedia din Etiopia. Ce au strigat piloții înainte să cadă cu avionul

Apar noi detalii despre tragedia din Etiopia în urma căreia au murit 157 de oameni, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit la scurt timp după decolare.

Astfel, piloții cursei Ethiopian Airlines au spus turnului de control că au ”probleme cu sistemul de control al zborului” chiar înainte să se prăbușească.

Informația a fost dezvăluită marți de directorul executiv al companiei, Tewolde GebreMariam, pentru CNN.

Acest lucru sugerează că aparatul de zbor nu răspundea la comenzile piloților, iar aceștia au pierdut controlul avionului, a spus și jurnalistul Richard Quest.

GebreMariam a precizat că datele de zbor vor fi trimise ”peste oceane”, în loc să fie prelucrate în Etiopia, care nu are capacitatea tehnică să le studieze. Șeful companiei nu a spus unde exact vor ajunge aceste date, ca să fie citite.

Citește și
avion militar china
Un avion militar s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament. Piloții au murit

El a mai spus că piloții au luat la cunoștință o directivă de navigare care a fost emisă imediat după tragedia Lion Air din octombrie și că au avut parte de cursuri de specializare suplimentare.

Un aparat Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines, cu 157 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la sud-est de Addis Abeba la scurt timp după decolare, la patru luni după un accident similar al unui avion al companiei Lion Air în Indonezia soldat cu 189 de morţi, în urma ambelor catastrofe neexistând supravieţuitori.

După prăbuşirea avionului etiopian, China, Indonezia, Singapore, Oman, Coreea de Sud şi Mongolia au dispus suspendarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX, la fel procedând şi companiile Ethiopian Airlines, Cayman Airways, Gol, Aeromexico, Comair şi Aerolineas Argentinas.

Potrivit Agerpres, compania europeană low-cost Norwegian Air este ultimul operator care a anunţat marţi că opreşte la sol întreaga sa flotă de 18 avioane Boeing 737 MAX.

Potrivit Bloomberg, care citează o sursă din cadrul Agenţiei Europene de Siguranţă a Aviaţiei (EASA), aceasta s-ar pregăti să adopte o decizie similară celei anunţate de Autoritatea Aviaţiei Civile britanice, informaţie încă neconfirmată oficial.

În schimb, operatorii americani nu au anunţat nicio măsură de oprire la sol a respectivelor avioane, în timp ce producătorul Boeing a transmis că Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA nu a emis deocamdată nicio dispoziţie obligatorie privind Boeing 737 MAX.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult