Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deutsche Bank anticipează un „dezastru major” în următorii 10 ani. Cele 4 catastrofe care amenință omenirea

Economiști ai Deutsche Bank avertizează că omenirea ar putea fi lovită de un „dezastru major” în următorii 10 ani, arată un raport al băncii germane citat de Market Watch.

Echipa de experți condusă de Henry Allen susține că există o șansă de 33% ca un dezastru major să urmeze pandemiei de coronavirus.

Analiștii Deutsche Bank spun că în următorii 10 ani ne putem aștepta la o pandemie de gripă în urma căreia vor muri peste 2 milioane de oameni, o erupție vulcanică catastrofală la nivel global, o erupție solară sau un război mondial.

Dacă intervalul de timp este majorat la 20 de ani, șansele unui dexastru major cresc la 56%, mai arată raportul Deutsche Bank, bazat pe diverse studii și evaluări de risc. Cutremurele au fost omise din statistică deoarece sunt considerate evenimente locale.

Posibilitatea de unei erupții solare este una foarte rar discutată - poate pentru că ultima severă a fost în 1859 - dar analiștii Deutsche Bank consideră că este mai probabilă decât un război mondial major. Furtunile solare sunt periculoase deoarece pot afecta rețelele energetice și de telecomunicații, se precizează în raport.

Citește și
gunoi
Dezastru ecologic pe malul râului Argeș. Primăria comunei Comana aruncă săptămânal tone de gunoi

Clienții bogați ai băncii germane deja iau măsuri de precauție împotriva unui dezastru major.

Astfel de dezastre globale au un impact puternic asupra economiei, însă analiștii nu au sugerat și o strategie de investiții alături de concluziilor lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult