Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea neașteptată făcută de un profesor. Ce era, de fapt, piatra ridicată de pe jos

Josh Janik, un profesor în vârstă de 36 de ani, a descoperit un diamant de 2.12 carate, în timp ce se afla cu familia în vacanță. Bărbatul vizita un parc natural din Murfreesboro, Arkansas, când a observat piatra prețioasă.

 

„Era, în mod evident, ceva diferit (n.r – la piatră). Am văzut că strălucește, iar când am ridicat (n.r – piatra) și am luat-o în mână, am observat că nu avea margini ascuțite”, a declarat Lanik, conform CNN.

După aceea, profesorul din Hebron, Nebraska, i-a arătat piatra soției și apoi a pus-o într-o geantă în care ținea și alte obiecte găsite.

Ulterior, profesorul a aflat că găsise cel mai mare diamant descoperit în regiunea cunoscută drept „Craterul Diamantelor” de la începutul anului, având 2.12 carate.

Peste 75.000 de diamante au fost găsite în zonă, începând din 1906. De la începutul lui 2019, au fost evaluate, oficial, 269 de diamante, care au în total 53.94 carate.

Citește și
Descoperirea făcută de poliția din Brazilia după capturarea unei grupări criminale
Descoperirea făcută de poliția din Brazilia după capturarea unei grupări criminale

„Piatra domnului Lanik are dimensiunea unei bomboane, este de culoare maro închis și are formă de pară”, a explicat Waymox Cox, reprezentant al parcului.

El a mai precizat că la descoperirea făcută de Josh Janik au contribuit ploile din ultima perioadă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult