Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire uimitoare în Italia. Cum arată capul de marmură al unui mare împărat roman

Arheologii din Italia au descoperit un cap de marmură al împăratului roman Augustus în orașul Isernia, situat în regiunea Molise.

Potrivit unui raport al publicației italiene Il Giornale del Molise, citat de ArtNews, descoperirea aruncă o nouă lumină asupra impactului pe care l-a avut imperiul roman în regiune.

Condusă de arheologul Francesca Giancola, echipa de cercetători a găsit capul într-un ”oraș care a fost cucerit de romani în 295 î.Hr. În 90 î.Hr., a fost ulterior luat de samniți, un popor străvechi din sud Italia, iar apoi a căzut din nou în controlul roman”.

Capul lui Augustus a fost găsit în timpul unei săpături la zidurile orașului, pe Via Occidentale. În imaginile postate pe Facebook de Superintendența Arheologică din Molise, capul îngropat apare într-o stare relativ bună, cu unele leziuni vizibile la nas.

Citește și
Pădure
Descoperirea uimitoare făcută de un excursionist într-o pădure. Ar fi fost dezgropate de animale sălbatice

Publicațiile italiene au raportat anterior că unele părți din Via Occidentale s-au prăbușit în timp ce erau excavate.

„Da, chiar el, împăratul Augustus, a fost găsit astăzi în timpul săpăturilor”, a scris Superintendența Arheologică din Molise pe rețelele de socializare.

„Pentru că, în spatele zidurilor unui oraș, există în mod evident orașul și istoria acestuia, care nu poate fi străpunsă cu o grămadă de beton.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult