Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Delfinii soldaţi" ai Ucrainei ar fi preferat să moară decât să îi servească pe ruşi

Delfinii militari antrenaţi de ucraineni, dar care au ajuns la ruşi în 2014, au murit, refuzând să se supună „invadatorilor”, a anunţat un oficial de la Kiev.

Boris Babin, reprezentant al preşedintelui Ucrainei în Republica Autonomă Crimeea, a declarat pentru ziarul Obozrevatel că delfinii militari ai ţării sale, care au ajuns sub controlul ruşilor după anexarea Crimeii, au refuzat hrana şi au murit. „Delfinii pregătiţi de Flotă în Sevastopol comunicau cu antrenorii lor prin fluiere speciale. Ruşii au preluat aceste fluiere, dar animalele au refuzat nu doar să interacţioneze cu ei, ci şi să primească mâncare de la ei, apoi au pierit”, a spus oficialul de la Kiev.

„E trist că mulţi dintre soldaţii ucraineni care erau desfăşuraţi în Ucraina în 2014 nu şi-au respectat jurământul şi au fost mult mai puţin loiali decât aceşti delfini”, a continuat Babin.

În septembrie 2014, armata rusă a anunţat că a preluat comanda operaţiunilor legate de delfinii militari. Din 2012, marina ucraineană a încercat să antrenezedelfinii să atace folosind arme fixate pe capetele lor.

Proiectul urma să fie continuat de ruşi, care anunţau atunci că vor să doteze delfinii cu echipamente noi, cum ar fi un dispozitiv care converteşte informaţiile colectate de sonarul intern al delfinilor în imagini ce pot fi afişate de un monitor.

Citește și
Delfini
Delfinii soldati din Crimeea au participat la un exercitiu al Flotei Ruse de la Marea Neagra

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult