Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Declarația unui dezertor din Coreea de Nord: Sunt 99% sigur, Kim Jong-un a murit

Ji Seong-ho, un cunoscut dezertor nord-coreean, susţine că este sigur în proporție de 99% de faptul că dictatorul Kim Jong-un este mort. El transmite că anunţul decesului va fi făcut de autoritățile de la Phenian în acest weekend.

Ji Seong-ho, dezertor din Coreea de Nord ce a devenit parlamentar sud-coreean, susţine că a aflat din surse sigure că dictatorul a murit în urma unei operaţii la inimă, potrivit Yonhap News.

"Nu este 100% sigur, dar pot spune că posibilitatea este de 99%", a spus el.

Acesta a adăugat că autorităţile nord-coreene nu au făcut încă anunţul public pentru că sunt într-o adevărată luptă pentru putere, iar cele mai mari şanse de a-i lua locul lui Kim Jong-un le are sora cea mică a acestuia.

Afirmaţiile dezertorului nord-coreean sunt însă greu de verificat și nu pot fi confirmate.

Citește și
kim jong un
Mike Pompeo: SUA nu au informaţii noi despre Kim Jong Un. Există un risc de foamete în Coreea de Nord
Cronologia informațiilor despre liderul nord-coreean

 

Starea de sănătate a liderului din Coreea de Nord, Kim Jong-un, a fost un subiect amplu dezbătut zilele acestea, multe publicații internaționale oferind ipoteze legate de situația în care acesta se află după o operație pe cord.

"Kim Jong-un este în viață și bine. El a rămas în zona Wonsan din 13 aprilie. Până în prezent, nu au fost detectate mișcări suspecte", a susținut recent Moon Chung-in, cel mai important consilier de politică externă al președintelui sud-coreean Moon Jae-in.

Un raport al Daily NK, un ziar online cu sediul în Coreea de Sud, care se concentrează pe Coreea de Nord, relatează că liderul nord-coreean a suferit o intervenție chirurgicală pe cord din cauza „fumatului excesiv, obezității și a suprasolicitării”.

Săptămâna trecută, mai multe publicații de presă au anunțat că dictatorul din Coreea de Nord a murit sau este pe patul de moarte, fără speranțe de recuperare.

Primele semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jon-un au apărut după ce acesta a ratat sărbătorirea zilei de naștere a bunicului său pe 15 aprilie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult