Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizie finală în cazul operatoarei video filmată în 2015 în timp ce lovea migranţi

Curtea Supremă a Ungariei (Kuria) a achitat-o marţi pe operatoarea video filmată în timp ce lovea şi punea piedică unor migranţi care fugeau de poliţie în septembrie 2015, la graniţa cu Serbia, transmite MTI, conform Agerpres.

În înregistrarea video, Petra Laszlo, angajată a postului online N1TV, apare, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat care fugea cu un copil în braţe şi, într-un incident separat, lovind cu piciorul o fetiţă.

Incidentele au avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, când sute de migranţi au forţat un cordon al poliţiei.

Anul trecut, un tribunal din Szeged a găsit-o vinovată pe Petra Laszlo, condamnând-o la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru comportament împotriva ordinii publice.

Citește și
migranti mexic
Imagini cutremurătoare. Migranţii latino-americani își continuă drumul spre SUA

Marţi, Curtea Supremă a Ungariei a notat, într-un comunicat, că operatoarea acoperea jurnalistic situaţia migraţiei ilegale în apropierea graniţei cu Serbia şi a lovit doi migranţi care fugeau de poliţişti şi a încercat să lovească un al treilea.

Curtea Supremă a decis că tribunele de primă şi de a doua instanţă care au pronunţat verdictele au încălcat regulile de drept penal în privinţa obiectului material al infracţiunii atunci când au considerat-o pe inculpată vinovată şi au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare.

Curtea Supremă a decis că faptele inculpatei nu au constituit comportament antisocial şi, prin urmare, nu puteau fi considerate comportament împotriva ordinii publice.

În acelaşi timp, Kuria a descris faptele operatoarei drept contrare legii şi 'dezaprobabile din punct de vedere moral', constituind comportament turbulent, care echivalează cu un delict.

Curtea Supremă a decis totuşi să închidă cazul, dat fiind că această din urmă faptă s-a prescris.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult