Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce este convins Putin că va câștiga războiul din Ucraina. Explicațiile directorului CIA

Directorul CIA, William Burns, a avertizat că președintele rus Vladimir Putin rămâne convins că va câștiga lupta din Ucraina deoarece crede că timpul este de partea lui.

„Cred că este convins că poate face ca timpul să fie în favoarea lui, că îi poate nimici pe ucraineni prin acest război, că îi poate doborî pe susținătorii occidentali ai Ucrainei”, a spus directorul CIA.

Putin „privește pe termen lung” și este convins că „Ucraina contează mai mult pentru el decât pentru noi”, a adăugat el, conform Insider.

Conflictul din Ucraina care durează de mai bine de un an s-a transformat într-un război de uzură. După ce Rusia a eșuat în obiectivul inițial de a ocupa Kievul, luptele s-au mutat în mare parte în estul Ucrainei, care a continuat să fie principalul câmp de luptă.

Evaluările serviciilor secrete occidentale sugerează că aproximativ 60.000 de ruși au fost uciși în lupte până acum. Rusia s-a confruntat, de asemenea, cu probleme la echipamente, pierzând un număr uluitor de tancuri și vehicule blindate și s-a confruntat cu o scădere a stocurilor de muniții.

Citește și
atac hamburg
Opt persoane au fost ucise în atacul din Hamburg, alte 25 sunt rănite. Poliția nu crede că este un act terorist

Dar Putin nu dă niciun semn de retragere. Rusia continuă să încerce să preia Bahmutul, un oraș din estul Ucrainei care avea o populație de 70.000 de oameni înainte de război. Deși pare că rușii sunt pe cale de a ocupa orașul, capturarea lui ar însemna mai mult o victorie simbolică pentru Moscova.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult