Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Danemarca a eliminat toate restricțiile anti-COVID. Există, însă, și țări care introduc noi măsuri restrictive

Your browser doesn't support HTML5 video.

Danemarca a eliminat toate restricțiile anti-COVID, însă Italia a introdus noi măsuri restrictive pentru persoanele nevaccinate.

Accesul în cele mai multe magazine, în afara celor esențiale, se poate face doar cu un SUPER-certificat verde, care confirmă vaccinarea sau trecerea prin boală. Lupta cu virusul nu s-a încheiat. În Statele Unite, compania Pfizer a început demersurile pentru autorizarea vaccinului anti-Covid și pentru copiii sub 5 ani.

Danemarca a renunţat, de ieri, la toate restricţiile anti-COVID, deși numărul cazurilor noi este încă foarte mare. Partea bună este că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut semnificativ.

Stefano Tandmark, chelner: „Eram nevoiți să verificăm toate permisele sanitare. Se făceau cozi mari în fața intrării pentru că trebuia să verificăm certificatul fiecărui client, dar acum renunțăm la asta și le spunem bun venit tuturor.”

Autoritățile daneze au hotărât să revină la viața de dinainte

Autoritățile daneze au hotărât să revină la viața de dinainte de pandemie, așa că localnicii își pot relua activitățile cu care erau obișnuiți până acum doi ani, fără restricții, dar oamenii sunt în continuare precauți.

Citește și
covid 112
Ambulanța nu mai face față. Apel disperat al unei mame: “Am așteptat o oră și 10 pe fir. Le-am zis că se sufocă"

Localnic: „Este minunat, dar totuși puțin înfricoșător. Chiar înainte de a pleca din casă mi-am pus o mască în geantă. În cazul în care ajung într-un loc aglomerat cred că o voi purta, COVID este încă acolo, nu a dispărut. Dar, desigur, este minunat, e un sentiment de libertate.”

Cei care călătoresc în Danemarca trebuie să știe asta

Totuşi, cei care vor să călătorească în Danemarca trebuie să fie vaccinaţi, să prezinte un test negativ ori dovada că au trecut prin boală.

Italia a introdus noi restricții

Pe de altă parte, Italia a introdus ieri noi restricţii. Doar persoanele vaccinate şi cele care au trecut prin boală au voie acum să intre în majoritatea magazinelor şi localurilor din peninsulă.

Isea Ambroselli, șef de poliție: „Certificatul verde e necesar în aproape toate magazinele, cu excepţia celor care comercializează bunuri esenţiale, cum sunt farmaciile şi magazinele de alimente.”

Miriam Polzella, angajat al unui magazin: „E absurd, am rămas deschişi timp de doi ani, carantina nu ne-a afectat şi, acum că suntem toţi vaccinaţi, trebuie să cerem clienţilor noştri să prezinte certificatul de vaccinare.”

Peste 76% dintre italieni sunt vaccinaţi, iar autorităţile fac eforturi să-i convingă şi pe ceilalţi să se imunizeze. Obligativitatea vaccinării a fost extinsă la toţi cei peste 50 de ani, iar persoanele nevaccinate riscă amenzi de până la 1.500 de euro dacă vin la muncă.

Ce se întâmplă în Canada

În Canada, premierul provinciei Quebec a decis să revină asupra proiectului de lege care impune o taxă specială pentru cei nevaccinați. Prezentat la începutul lunii ianuarie, proiectul se dorea un „stimulent", astfel încât mai multă lume să accepte serul anti-COVID.

În Statele Unite, grupul Pfizer BioNTech face demersuri pentru autorizarea vaccinului anti-COVID-19 ȘI pentru grupa de vârstă 6 luni - 5 ani. La primele teste clinice, producătorul a folosit doze de 10 ori mai slabe față de vaccinul destinat adulţilor şi de trei ori mai slabe decât în cazul copiiilor cu vârste între 5 și 11 ani. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult