Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur puternic în Filipine. Zeci de persoane rănite, un spital avariat și un aeroport închis. "Clădirile tremurau" | VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a zguduit, marți seara, nordul Filipinelor. Panicați, oamenii au ieșit în stradă. Cel puțin 26 de persoane au fost rănite.

 

Seismul, care a avut loc în jurul orei locale 22:59 (14:59 GMT) a provocat pagube substanțiale spitalului "Mariano Marcos Memorial" din orașul Batac. Pacienții au fost evacuați de urgență, informează Al Jazeera

Miercuri, din cauza pagubelor provocate de cutremur, autoritățile au închis temporar aeroportul internațional din capitala Laoag.

Cel puțin două orașe din provincia Cagayan și-au pierdut au rămas fără electricitate, după ce liniile electrice au fost deteriorate. 

De asemenea, mai multe poduri și drumuri din provinciile periferice au fost avariate.

Citește și
Fostul preşedinte al statului Filipine, Fidel Ramos, a murit la vârsta de 94 de ani
Fostul preşedinte al statului Filipine, Fidel Ramos, a murit la vârsta de 94 de ani
"Cel mai lung cutremur pe care l-am simțit vreodată"

În orașul La Paz din Abra, o biserică creștină veche de un secol a fost avariată. Părți din clopotniță s-au prăbușit, iar unii pereți au fost crăpați.

"Cladirile tremurau, așa că oamenii au fugit afară", a declarat Jeffrey Blanes, un ofițer de poliție din orașul Dolores.

"Cel mai lung cutremur pe care l-am simțit vreodată. Slavă Domnului că suntem în siguranță. Fiți în siguranță cu toții", a afirmat un localnic din Aparri. 

Cei 26 de răniți sunt din Ilocos Norte, provincia natală a președintelui Ferdinand Marcos Jr, potrivit autorităților locale.

Șeful statului a avertizat, miercuri, pe Twitter, că seismul ar putea fi urmat de  replici și a sfătuit oamenii să evite imobilele înalte.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult