Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur cu magnitudinea 7,1 în California. Este al doilea în decurs de 24 de ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un al doilea cutremur major a zguduit sâmbătă California. Deși a fost extrem de puternic... de 7,1 pe Richter, doar câteva persoane au fost rănite. În schimb, au fost avariate clădiri și au izbucnit câteva incendii.

Seismul s-a produs la nici un kilometru adâncime, în apropierea orașului Ridgecrest, în sudul statului California, la 6 și 20 dimineață, ora României.

Localnicii au filmat lămpile balansându-se violent sau valurile formate în piscinele din curtea vilelor.

Vezi AICI ce se întâmplă într-o piscină în momentul cutremurului din California. VIDEO

Cutremurul i-a prins în direct pe jurnaliștii unui post local de televiziune. Pe o șosea de lângă Ridgecrest s-a produs o alunecare de teren, care a forțat autoritățile să închidă temporar ambele sensuri.

Seismul s-a resimțit și în Las Vegas, în statul vecin, Nevada, unde un montagne rousse a "tremurat" teribil. Tot aici, sute de oameni care asistau la un meci de baschet s-au speriat când arena a început să se balanseze.

Citește și
cutremur in california
Imagini din momentul seismului de 6,4 din California. Distrugerile sunt însemnate

Câteva persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri sunt avariate. Responsabilii au anunțat că riscul de incendii rămâne ridicat.

Mark Ghilarducci, biroul pentru situații de urgență: ”Este vorba despre incendii la clădiri, cauzate de scurgeri de gaze sau spargerea conductelor de gaze. Sunt mai multe conducte avariate. La fel și conducte de apă. Sunt pene de curent și probleme cu comunicațiile în mai multe părți."

Cutremurul s-a produs în aceeași zonă ca cel de acum două zile, care a avut o magnitudine de 6.4. Experții avertizează că un seism de asemenea amploare poate provoca replici câțiva ani.

 

"Au fost declanşate incendii, avem scurgeri de gaze, avem persoane rănite, oameni care au rămas fără curent. Încercăm să facem faţă cât de bine putem", a declarat telefonic pentru Reuters primarul din Ridgecrest, Peggy Breeden.

Alţi oficiali au declarat că nu se cunoaşte încă amploarea pagubelor materiale sau a persoanelor rănite, dar că nu au fost raportate victime până la ora transmiterii acestor informaţii.

Citește și: Momentul în care o prezentatoare TV se bagă sub masă în timpul cutremurului

Joi, seismologul Lucy Jones, de la California Institute of Technology (Caltech), declarase că exista o probabilitate de una la 20 ca în acest loc să aibă loc un seism şi mai puternic în zilele următoare. ”Nu am asistat deocamdată la cutremurul cel mai puternic din această succesiune”, afirmase seismologul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult