Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Curtea Supremă a SUA a pus capăt „discriminării pozitive” în universităţile americane. Biden a criticat decizia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite, cu o majoritate conservatoare, a pus capăt admiterii în funcție de rasă la universitățile din întreaga țară.

Asta după zeci de ani în care discriminarea pozitivă în favoarea afro-americanilor și a hispanicilor devenise o practică.

Instanța a stabilit că politicile de admitere de la Universitatea Harvard și Carolina de Nord au încălcat clauza de protecție egală din Constituția SUA.

La sfârșitul anilor 60, mai multe universităţi americane au introdus criterii rasiale şi etnice la admitere pentru a corecta inegalităţile din trecut.

Numite politici de „discriminare pozitivă", măsurile au fost criticate de conservatori, care au avertizat că ele conduc acum la un „rasism în sens invers".

Citește și
Joe Biden
Gafă de proporții făcută de Joe Biden: “E clar că Putin pierde războiul în Irak”

Decizia a fost salutată de republicani, dar aspru criticată de preşedintele democrat Joe Biden, pentru care instanța „nu e o Curte normală”. O aluzie la faptul că, în mandatul său, Donald Trump a numit pe viață trei judecători conservatori la Curtea Supremă. Analiștii avertizau încă de atunci că aceasta va fi adevărata moștenire a lui Trump.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult