Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cursă cu dovleci de 400 de kilograme și vâsle, într-un orășel din Belgia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un orăşel din Belgia a fost gazda unei regate mai puţin obişnuite. În loc de ambarcaţiuni, participanţii au vâslit în nişte dovleci uriaşi, goliţi în prealabil de miez.

Aşa cum vă imaginaţi, nimeni n-a terminat cursa cu hainele uscate.

Octombrie e luna dovlecilor în orăşelul belgian Kasterlee, iar regata dovlecilor e un moment foarte aşteptat. Pentru întrecere se aleg doar dovleci de peste 400 de kilograme. E greu să vâsleşti şi să-ţi ţii echilibrul în aşa ceva.

Kasterlee e cunoscut pentru dovlecii săi uriaşi. În secolul al 18-lea, localnicilor li se spunea "mâncători de dovleac", pentru că era singura legumă care creştea pe solul nisipos al regiunii. Şi dovleacul a devenit motiv de mândrie locală. Odată cu primul concurs de dovleci uriaşi a apărut şi regata.

Paul Boonen, preşedintele Societăţii Dovlecilor: "Ca să fie ales cel mai mare dovleac, i-au cântărit. Dar nu le-a venit să-i arunce după ce i-au scobit, aşa că au organizat o întrecere pe apă."

Cei din Kasterlee nu sunt totuşi singurii care au avut această idee. Regate ale dovlecilor se mai organizează în Statele Unite şi Canada.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult