Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum s-au salvat pasagerii după ce un Boeing 737 a aterizat pe un râu. ”Este un miracol”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un avion privat care transporta militari de la baza americană Guantanamo a ieşit de pe pistă şi a nimerit într-un râu, pe un aeroport din Florida. Aparatul de zbor nu s-a scufundat, dar câteva zeci de persoane au suferit răni.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele nefericitului incident. Incidentul a avut loc pe timpul nopţii, în condiţii de furtună cu vânt puternic, tunete şi fulgere.

Aparatul de tip Boeing 737 decolase de la baza americană Guantanamo şi avea la bord 143 de persoane, personal militar şi familiile acestora.

La aterizerea pe aeroportul Jacksonville din Florida, avionul a ieşit de pe pistă şi a ajuns în râul St John, de lângă aeroport.

Pasager: "Avionul se mişca în sus şi în jos de mai multe ori. S-a dus în dreapta, apoi în stânga. Apoi s-a oprit brusc."

Citește și
Boeing 737 MAX
Trump se implică în scandalul avioanelor Boeing 737 Max. Ce crede că trebuie schimbat

O sută de pompieri şi membri ai serviciilor de salvare au intervenit pentru a-i duce la mal pe oamenii speriaţi care îi aşteptau pe aripa aeronavei. Pasager: "Ne-am urcat pe aripă. Eram în apă, dar nu ne dădeam seama unde exact, dacă într-un râu sau în ocean. Plouă cu fulgere şi tunete. Am stat pe acea aripă destul timp. În cele din urmă, salvatorii au venit şi cineva a umflat o barcă de salvare care era la bord. Ne-am urcat în ea, ajutându-ne unul pe celălalt."

Câteva persoane au primit îngrijiri pe aeroport, iar cei care au suferit răni mai grave au fost transportaţi la spital.

Căpitanul Michael Connor: "Cred că este un miracol. Am fi putut vorbi despre un final complet diferit."

Avionul fusese închiriat de armată pentru transportul militarilor şi era operat de Aeroportul Internaţional Miami.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult