Cum preparăm detergentul lichid de vase acasă şi din ingrediente care nu irită mâinile
Your browser doesn't support HTML5 video.
O organizație non-profit din Belgia vine însă cu o alternativă. Și îi așteaptă pe cei interesați la ateliere de lucru, unde învață cum să realizeze versiuni mai prietenoase cu natura, utilizând ingrediente destul de ușor de găsit.
Înarmate cu mixere de bucătărie, linguri şi tot felul de recipiente, aceste doamne şi-au dat întâlnire într-o casă din Bruxelles pentru a lua lecţii despre cum se fac produsele de curăţenie ecologice, non-toxice.
Cursul este organizat de două femei care şi-au făcut o misiunea din a-i învăţa pe oameni cum să pregătească produse de uz casnic şi de înfrumuseţare benefice pentru sănătatea umană, care să nu afecteze mediul înconjurător.
Nastassia Godeaux, fondatoarea organizaţiei bio: "După ce am vorbit cu cei prezenţi la aceste workshop-uri am realizat că tot mai mulţi copii au pielea sensibilă sau sunt alergici la tot felul de lucruri. Părinţii lor caută soluţii alternative, produse care nu conţin parfum, fără prea multe substanţe chimice şi cât mai naturale."
Veronique Moreau, Workshop participant: "Pentru că sunt profesoară sunt mereu în contact cu copiii şi părinţii lor care sunt îngrijoraţi de sănătatea micuţilor. Aşa că suntem foarte atenţi. Urmăm tot felul de instrucţiuni care ne obligă să nu folosim produse chimice dăunătoare pentru pielea noastră. Când ştergem mesele folosim anumite tipuri de săpun care sunt mai sănătoase pentru că suntem responsabili de viaţa copiilor."
Activităţile organizaţiei includ ateliere de lucru atât pentru grupuri de prieteni sau familii, cât şi prezentări la tot felul de târguri de mediu. Cea mai cerută reţeta este cea pentru detergent lichid de vase. Pentru acest produs aveţi nevoie de apă fierbinte şi câteva ingrediente.
Candice Enderlé, Co-Founder: "Avem patru ingrediente de tip pudră ca bază plus coajă de săpun făcut din ulei de măsline. Folosim deci: percarbonat de sodiu pentru albire, sare de lămâie pentru decalcifiere, bicarbonat de sodiu pentru a curăţa şi a lua mirosurile neplăcute şi bicarbonat de sodiu pentru a degresa. Cojile de săpun făcute din ulei de măsline nu conţin glicerină şi pentru a face detergent folosim ulei de palmier."
Pentru o aromă deosebită se adaugă câteva picături de ulei esenţial de citrice sau de cimbru şi detergentul este pregătit pentru a fi turnat în recipiente - evident, bio-degradabile. Iar produsele ecologice realizate în casă nu doar că sunt benefice organismului, dar costă şi mai puţin decât cele din magazine.
Sursa: Pro TV
Etichete: atelier , sanatate , produse bio , recomandari
Dată publicare: 23-07-2019 08:35