Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum dorește China să contribuie la pace în Ucraina, după întâlnirea diplomatică de la Paris

China își dorește să contribuie la pacea din Ucraina, a afirmat șeful diplomației chineze după o întâlnire cu președintele Emmanuel Macron.

La întâlnirea dintre președintele francez și şeful diplomaţiei chineze Wang Yi, cei doi oficiali și-au exprimat "acelaşi obiectiv de a contribui la pacea" în Ucraina "cu respectarea dreptului internaţional", transmite AFP, preluat de Agerpres.

Înainte de întâlnirea de acum de la Paris, preşedintele francez s-a întâlnit în noiembrie, în Indonezia, cu omologul său chinez Xi Jinping, şi urmează să efectueze o vizită în China, a cărei dată nu a fost încă anunţată.

Emmanuel Macron nu îşi ascunde speranţa ca Beijingul, un aliat important al Moscovei care nu a condamnat invazia rusă a Ucrainei lansată în urmă cu aproape un an, să facă presiuni asupra Rusiei pentru a reveni la „masa negocierilor".

Wang Yi s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul francez de externe Catherine Colonna. Potrivit unui comunicat de presă al Quai d'Orsay, cei doi miniştri „au reamintit ataşamentul Franţei şi al Chinei, în calitate de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, faţă de integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei".

Citește și
tanc Leclerc
Condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească Ucraina ca Franța să îi ofere tancuri grele Leclerc

Catherine Colonna i-a cerut omologului său "să intensifice presiunea asupra Rusiei pentru a permite revenirea la respectarea principiilor fundamentale ale Cartei Naţiunilor Unite".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult