Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum au sărbătorit spaniolii după ce au fost dezvăluiţi câştigătorii loteriei „El Gordo”. FOTO

Numeroşi spanioli entuziasmaţi au cântat, au aplaudat şi au sărbătorit cu vin spumant în toată ţara vineri, când extragerea loteriei de Crăciun, cunoscută sub numele de "El Gordo", a împărţit premii consistente în baza unei tradiţii vechi.  

Considerată cea mai mare loterie din lume după valoarea totală a premiilor, ediţia din acest an a ajuns la 2,59 miliarde de euro, cu 70 de milioane de euro mai mult decât anul trecut. Mulţi spanioli se asociază cu familiilor lor, prietenii sau colegii lor de muncă pentru a cumpăra bilete, informează Reuters.

Premiul cel mare, în valoare de 400.000 de euro în acest an, a fost împărţit între mai multe persoane care au cumpărat bilete cu numărul câştigător, 88008. La această loterie, pot exista mai multe bilete cu acelaşi număr şi care sunt vândute unor grupuri diferite.

La Teatro Real din Madrid, tineri elevi de la şcoala San Ildefonso au extras numerele câştigătoare din două sfere rotative şi apoi le-au anunţat public, cântând, în faţa spectatorilor, dintre care unii au stat la coadă zile întregi pentru a putea urmări extragerea.

Unii purtau costume fanteziste, îmbrăcându-se ca Papa Francisc, Don Quijote şi Sancho Panza sau purtau pălării împodobite cu beculeţe aprinse.

"Vin aici în fiecare an cu multă emoţie şi fericire pentru a răspândi norocul. Vreau să existe speranţă, fericire, emoţie, entuziasm, totul", a declarat pentru Reuters, înainte de a participa la extragere, pensionarul Francisco Mur, în vârstă de 79 de ani, care purta un costum cu imprimeuri reprezentând numerele de pe biletul său de loterie.

Elevii au cântat numerele câştigătoare, pe rând, mai mult de patru ore - cea mai mare durată de timp de care a fost nevoie vreodată pentru a extrage premiul principal.

Conform unei tradiţii începute în 1812, în timpul războaielor napoleoniene, spaniolii cumpără aceste bilete cu mai multe luni înainte de sărbători pentru a participa la loteria de Crăciun. În medie, fiecare spaniol a cumpărat anul acesta bilete în valoare de 70 de euro, a anunţat vineri Loteria de Stat din Spania.

Numerele câştigătoare sunt localizate la anumiţi vânzători, ceea ce dă naştere la o serie de superstiţii cu privire la locurile unde spaniolii trebuie să stea la coadă pentru a cumpăra biletele norocoase.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult