Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată cea mai periculoasă plantă din lume care „poate provoca gânduri suicidare”

Una dintre „cele mai periculoase plante” din lume a ajuns în Marea Britanie, planta are o înțepătură foarte dureroasă și de lungă durată. 

Gympie-Gympie sau Urzica australiană este renumită pentru înțepătura sa extrem de dureroasă și de lungă durată. Numele comun gympie-gympie provine din limba poporului indigen Gubbi Gubbi din sud-estul Queenslandului.

Găsită de obicei în pădurile tropicale din Australia și Indonezia, planta face parte din familia Urticaceae.

Când a fost descoperită pentru prima dată în 1866, calul unui cercetător a fost înțepat, iar animalul a înnebunit înainte de a muri „în decurs de două ore”.

Potrivit lui John Knox, ghid turistic principal la Poison Garden, acele mici ace care seamănă cu părului, transmit victimei o senzație de arsură, durerea intensificându-se în următoarele 20 până la 30 de minute înainte de a continua până la săptămâni sau luni.

Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă planta este atinsă pentru doar pentru o secundă, expertul comparând experiența cu „a fi electrocutat și dat foc în același timp”.

Oamenii au raportat, de asemenea, că au suferit erupții cutanate roșii uriașe, membrele lor s-au umflat și au fost lăsați în imposibilitatea de a dormi din cauza durerii insuportabile, scrie LadBible.

A existat chiar și cel puțin un raport de sinucidere, un bărbat care s-a împușcat după ce a atins planta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult