Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată acum bradul de Crăciun din centrul Kievului. A fost împodobit cu porumbei albi, simbolul păcii

Anul acesta, Piața Independenței din Kiev a fost împodobită doar cu un singur brad de Crăciun.

În fiecare an, în preajma Crăciunului, piața centrală a capitalei ucrainene Kiev, cunoscută sub numele de Maidan Nezalezhnosti, este iluminată și sunt instalate decorațiuni masive. Există un brad uriaș de Crăciun în centru, care este înconjurat de piețe pline și evenimente publice, scrie Indian Express. Cu toate acestea, anul acesta Maidan Nezalezhnosti, care se traduce prin Piața Independenței, este goală de toate festivitățile sale obișnuite, cu excepția unui brad de Crăciun care este împodobit cu porumbei albi, simbolizând pacea. Acest lucru se face pentru a evita orice atenție din partea atacurilor aeriene rusești, deoarece invazia rusă a Ucrainei depășește pragul de 295 de zile.

Diferența puternică dintre sărbătorile de Crăciun din 2022 și din anii precedenți a fost împărtășită online de un utilizator de Twitter, care a postat fotografii cu ceea ce a spus că sunt din Piața Independenței din 2019, 2020, 2021 și 2022. Este interesant de remarcat faptul că, deși piața pare populată în 2019, pare relativ goală în 2020 și 2021, când pandemia de coronavirus a afectat viața tuturor.

 

Tweet-ul a câștigat peste 40.000 de aprecieri de când a fost postat pe 18 decembrie. În comentarii, mulți oameni au subliniat că prezența unui brad de Crăciun împodobit subtil în capitală este sfâșietoare, dar plină de speranță.

Citește și
volodimir zelenski, congres sua
Zelenski, mesaj ferm în fața Congresului american: „Ucraina rezistă și nu se va preda niciodată!”

Reluând opinia lor despre decorațiunile din 2022, un utilizator de Twitter a scris: „Cel mai recent se naște din necesitate într-un timp de război și din realitatea bombardamentelor nocturne, dar este cel mai frumos și mai emoționant dintre cele patru prezentate. Slava Ucraina”. O altă persoană a spus: „Cred că este mai bine ceva decât nimic. Acest lucru ar putea fi văzut ca fiind simbolic... o lumină de speranță care să strălucească pentru toți soldații care vor veni acasă și o amintire pentru toți cei pierduți”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult