Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a fost salvat fiul lui El Chapo de fratele vitreg în "bătălia" din Culiacan. VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ivan Archivaldo Guzman, liderul grupului Los Chapitos, aripă a temutului cartel Sinaloa, a fost cel care s-a aflat în spatele atacului asupra forțelor de ordine ce a condus la eliberarea fratelui său vitreg, Ovidio Guzman, în Culiacan.

Pe 17 octombrie, fiul mai mic al lui Joaquin “El Chapo” Guzman, Ovidio Guzman, a fost capturat pentru scurt timp de forțele de ordine, în urma unui schimb de focuri în Culiacan. Însă, după ce polițiștii au fost atacați, la rândul lor, de membri ai cartelului, fiind depășiți numeric și ca forță militară, au fost nevoiți să-l elibereze.

Imagini din timpul asediului din Culianca în galeria foto

Orașul Culiacan s-a aflat sub stare de asediu în acea zi, după ce străzile au fost invadate de sute de membri ai grupului Los Chapitos, condus de unul dintre fii lui El Chapo, Ivan Archivaldo Guzman, care au venit înarmați cu mitraliere, au făcut baricade din mașini incendiate și i-au atacat pe polițiști cu toată forța.

Ulterior, ministrul de securitate Alfonso Durazo a recunoscut că fratele vitreg al lui Ovidio Guzman s-a aflat în spatele atacului, scrie Reuters.

“El a fost unul dintre cei care au condus întreaga operațiune a elementelor criminale din Culiacan. Ivan Archivaldo nu se afla în casa care a fost înconjurată de polițiști, inițial”, a explicat Alfonso Durazo.

Un oficial cu securitatea a declarat, pentru Reuters, că Ovidio Guzman se afla în casa respectivă împreuna cu partenera sa, cu cele două fiice și cu doi bodyguarzi, în momentul în care forțele de ordine au intervenit.

Despre Ovidio Guzman se crede că are un rol important în conducerea cartelului Sinaloa, după arstarea și încarcerarea în SUA a tatălui său, El Chapo.

Sinaloa și Jalisco New Generation Cartel sunt cele mai mari și mai puternice două carteluri de droguri din Mexic.

După dispariția lui El Chapo, partenerul acestuia, Ismael “El Mayo” Zambada, a preluat rolul de patron, supervizând mai multe facțiuni ale organizației.

Patru dintre fii lui El Chapo, conduși de Ivan Archivaldo, au format grupul cunoscut sub numele de Los Chapitos. Fratele lui El Chapo conduce un alt grup, iar traficantul veteran Rafael Caro-Quintero conduce un altul, susține un oficial din Departamentul de stat american.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult