Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a ajuns o artistă din Belgia să fie prințesă, după decizia unei instanțe

O artistă din Belgia și-a câștigat în instanță reptul de a fi recunoscută ca prințesă, după șapte ani de procese, în care a reușit să dovedească faptul că este fiica fostului rege al Belgiei, Albert al II-lea, relatează The Guardian.

Curtea de Apel de la Bruxelles a decis că Delphine Boël, în vârstă de 52 de ani, avea dreptul la o titulatură regală.

Boël va fi numită Delphine de Saxen-Coburg-Gotha, prințesă a Belgiei, a declarat avocatul ei pentru ziarul belgian Het Nieuwsblad. Cei doi copii ai ei, Joséphine și Oscar, vor fi, de asemenea, recunoscuți ca prinț și prințesă a Belgiei.

Într-un comunicat de presă, avocații lui Boël au declarat că este mulțumită că va fi tratată la fel ca ceilalți trei copii ai regelui Albert al II-lea, printre care se numără și actualul rege, Philippe.

„Este încântată de această decizie a instanței, care pune capăt unui proces lung și deosebit de dureros pentru ea și familia ei. O victorie în instanță nu va înlocui niciodată dragostea unui tată, dar oferă un sentiment de dreptate, întărit și mai mult de faptul că mulți copii care au trecut prin aceleași încercări vor găsi puterea de a le înfrunta.”

Citește și
Moştenitoarea tronului Spaniei, în carantină. A intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19
Moştenitoarea tronului Spaniei, în carantină. A intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19

Albert al II-lea, în vârstă de 86 de ani, a abdicat în 2013 și din cauza cererilor de paternitate solicitate de Boël în instanță. El a fost forțat să își recunoască fiica în ianuarie, după ce un tribunal a dispus efectuarea un test ADN. Boël s-a născut în urma unei aventuri extraconjugale între Albert și baroneasa Sybille de Selys Longchamps.

Boël petrecuse timp cu Albert al II-lea în copilărie, poreclindu-l „Papillon” (Fluture), dar a căutat să fie recunoscută drept fiica sa timp de mai bine de 20 de ani.

Ea a înaintat un proces în instanță în iunie 2013, pentru a dovedi că Albert este tatăl, după ce fiica ei cea mare, Joséphine, a fost internat la spital cu pneumonie și a simțit absența tatălui ei biologic.

În toamna anului trecut, când curtea de apel a decis că Jacques Boël, bărbatul care a crescut-o, nu este tatăl ei biologic și a cerut un expert să efectueze un test pentru a compara ADN-ul său cu cel al lui Albert.

Regele a fost de acord să furnizeze un eșantion de salivă - care a dovedit paternitatea sa - după ce instanțele au amenințat că va fi amendat cu 5.000 de euro pentru fiecare zi în care a refuză testul.

În ziua în care Albert a renunțat la tron ​​în urmă cu șapte ani, invocând probleme de sănătate, mama lui Boël, baroneasa Sybille de Selys Longchamps, a acordat un interviu TV în care a vorbit public pentru prima dată despre aventura ei cu fostul rege.

„Am crezut că nu pot avea copii pentru că am avut o infecție”, a spus ea despre relația despre care se spune că a durat din 1966 până în 1984. „Nu luasem nicio măsură de protecție”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult