Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Criză agricolă în Europa. Deputații europeni discută despre alocarea de fonduri suplimentare pentru fermieri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Protestele fermierilor din România, dar și din alte state membre, precum Franța și Germania, îngrijorează Parlamentul European.  

Chiar dacă unele revendicări țin de Guvernele naționale, miercuri, în plen, deputații au cerut Comisiei să aloce fonduri suplimentare pentru agricultori.

Deputații au dezbătut la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, problemele fermierilor din statele membre, inclusiv din România. La dezbatere a participat și comisarul european pentru agricultură.

În toată Europa mai toți fermierii sunt nemulțumiți de taxele mari sau majorarea prețurilor la combustibili la care se adaugă presiunea războiului din Ucraina și noile cerințe pentru a face tranziția către o agricultură mai verde.

Unele revendicări trebuie rezolvate într-adevăr de Guvernele naționale, dar sunt și măsuri care trebuie luate la nivel european.

Citește și
Agerpres
Protestul transportatorilor și fermierilor, ziua 8. Blocaj în Vama Siret. Coloana de camioane se întinde pe 20 de km

Deputații au cerut Comisiei Europene să vină cu măsuri financiare suplimentare pentru agricultori, dar și să gândească o strategie pe termen lung. Să ia decizii cu ce se va întâmpla din iulie cu importurile din Ucraina care continuă să crească nu doar la cereale, ci și la ouă, carne de pasăre sau zahăr.

O altă cerință a fost o posibilă derogare de la terenul pe care fermierii trebuie să-l lase pârloagă pentru a primi subvenții. Pentru a avea efect măsurile trebuie luate rapid în actualul mandat al Comisiei care se va încheia în câteva luni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult