Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coronavirusul ar fi ajuns în New York din Europa. Ce spune guvernatorul Andrew Cuomo

Cercetătorii arată că noul coronavirus a ajuns în statul New York din Europa şi nu din China, potrivit guvernatorul statului, Andrew Cuomo, care îl acuză pe Donald Trump că a impus prea târziu interdicţii de călătorie.

Potrivit unui studiu, realizat de Universitatea Northeastern, peste 10.000 de locuotori ai New Yorkului ar fi contractat noul coronavirus atunci când statul a izolat primul caz contaminare, la 1 martie, a declarat într-o conferinţă de presă, vineri, Andrew Cuomo.

Cuomo a transmis că virusul de la New York provine din Italia, potrivit News.ro.

Guvernatorul a precizat că Donald Trump a ordonat suspendarea călătoriilor din China la 2 februarie - la peste o lună după informaţii cu privire la o epidemie în oraşul chinez Wuhan - şi că a restrâns sosirile din Europa luna următoare.

La acel moment, a subliniat Cuomo, noul coronavirus era deja larg răspândit în Statele Unite.

Citește și
Medici români pleaca în Italia - 5
Cei 15 medici români aflați în Italia s-au întors în țară cu echipamente donate de Papa

Aceste declaraţii alimentează o dezbatere politică dură cu privire la momentul şi felul în care noul coronavirus a intrat în Statele Unite şi dacă oficiali americani - inclusiv Donald Trump - ar fi putut salva mai multe vieţi dacă ar fi acţionat mai devreme.

Andrew Cuomo şi-a apărat abordarea epidemiei, argumentând că a anunţat măsuri de izolare la 19 zile după confirmarea unui prim caz de contaminare la New York. El a subliniat că a acţionat mai rapid decât orice alt guvernator.

Crematoriile nu mai fac față

 

Până acum, în SUA, coronavirusul a luat peste 50.000 de vieți, iar numărul total de bolnavi se apropie de un milion.

Firmele de pompe funebre și crematoriile abia mai pot ține pasul cu numărul mare de cadavre care trebuie incinerate.

Celina Liv Danielsen, Reporter TV 2 Nyhederne: "După cum vedeți, acest loc e plin de sicrie. În plus, într-o încăpere alăturată sunt altre trupuri neînsuflețite care urmează să fie puse în astfel de sicrie. În mod normal, această cameră unde mă aflu este destinată rudelor care pot sta la priveghi. Astăzi însă, această capelă a fost transformată într-o morgă cu 35 de sicrie."

Sicriele sunt transportate în camioane la câteva sute de kilometri, în statele vecine, pentru că abia acolo crematoriile mai au spații disponibile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult