Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coronavirusul a ajuns în 68 de țări de pe Glob. Cele mai grave focare, Asia și Europa

Your browser doesn't support HTML5 video.

COVID-19 a ajuns în cel puţin 68 de ţări de pe Glob, iar cele mai grave focare, după Asia, sunt în ţări europene.

De altfel, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat schimbarea gradului de alertă, de la "Moderat" la "Înalt".

În Italia, numărul deceselor a ajuns la 52 şi infectările au trecut de 1830. Scala din Milano rămâne închisă cel puţin o săptămână, iar la Paris, muzeul Luvru are lacătul pe uşă.

În America, șase persoane au murit în urma infecţiei cu coronavirus în statul Washington. Donald Trump ia în considerare închiderea graniței cu Mexicul, după ce numărul testelor pozitive din Statele Unite a trecut de 90.

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Europa e în creștere

 

Citește și
Coronavirus
Amplu studiu efectuat în China asupra bolnavilor de COVID-19. Ce au descoperit cercetătorii

În Uniunea Europeană, numărul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus e în creştere - Italia este cea mai afectată ţară, urmată îndeaproape de Franţa, Germania şi Spania. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a crescut nivelul de alertă de la "mediu" la "înalt" - semn că virusul continuă să se răspândească.

Sistemul medical din Italia e suprasolicitat

 

Autorităţile din Lombardia au cerut guvernului să-i reactiveze pe medicii şi pe asistentele medicale ieşite la pensie, pentru a face faţă numărului tot mai mare de pacienţi. Într-un spital din Pavia, un bărbat este supravegheat îndeaproape de medici.

Dr. Francesco Mojoli, spitalul San Matteo din Pavia: „Pacientul "zero" a fost internat aici într-o vineri, acum două săptămâni. E stabil, dar rămâne în stare critică. E vorba despre o boală care necesită timp şi trebuie să treacă vreme că să putem vedea primele îmbunătăţiri.”

În Milano, autorităţile au redeschis Domul dar turiştii nu s-au îngrămădit. Printre cei prezenţi au fost însă destui cei care s-au declarat nepăsători.

Totuşi, hotelierii spun că numărul rezervărilor anulate este uriaş - motiv pentru care deputata italiană Giorgia Meloni a lansat un apel pe Facebook.

Giorgia Meloni: „Nu abandonați cea mai frumoasă destinație turistică a lumii. Va așteptăm în Italia!”

OMS nu a declarat momentan pandemie

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu consideră că s-au îndeplinit condiţiile necesare pentru declararea unei pandemii. Oficialii OMS susţin că răspândirea virusului poate fi contracarată - mai ales că virusul nu pare să fie la fel de periculos ca unul gripal.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS: „Este un virus unic, cu trăsături unice. Nu este vorba despre gripă. Suntem pe un teren necunoscut. Nu am mai văzut până acum un agent patogen respirator care se transmite în comunităţi şi, în acelaşi timp, poate fi izolat cu măsurile potrivite.”

Noi cazuri de infectare cu coronavirus în SUA

În Statele Unite au apărut noi cazuri - inclusiv în cosmopolitul New York. Cele mai multe cazuri sunt în statul Washington, aflat sub stare de urgență sanitară, după moartea a două persoane într-un spital din Seattle.

Eforturile se concentrează asupra unui focar periculos, un azil de bătrâni, unde peste 50 de persoane prezintă simptome suspecte. În stilul său obişnuit, preşedintele american Donald Trump a dat asigurări că situaţia e sub control.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite: „Ţara noastră se descurcă foarte bine. Specialiştii noştri fac o treabă incredibilă. Lucrăm, de asemenea, cu alte ţări şi le ajutăm pentru că au această teamă de necunoscut.”

Coronavirus în Iran și Arabia Saudită  

În Iran, numărul îmbolnăvirilor a trecut de 1.500. Aproximativ 70 de oameni au murit, conform datelor oficiale. Printre cei decedaţi se numără un parlamentar și unul dintre consilierii ayatolahului Khamenei.

În Arabia Saudită, autorităţile au interzis accesul pelerinilor străini la moscheea sfântă de la Mecca şi nu se ştie când vor fi ridicate restricţiile.

Este pentru prima oară când saudiţii iau această măsură - nici măcar în urmă cu 100 de ani, în timpul pandemiei de gripă spaniolă, care a provocat peste 50 de milioane de victime la nivel global, nu a fost restricţionat accesul pelerinilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult