Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coronavirus în Statele Unite, LIVE UPDATE. Bilanțul morților a depășit pragul de 88.000

Your browser doesn't support HTML5 video.

Coronavirus SUA, LIVE UPDATE 16 mai. În Statele Unite, bilanţul pandemiei de coronavirus a depășit pragul de 88.000 de morţi dintre care peste 15.000 sunt doar în metropola New York.

Cum numărul îmbolnăvirilor este în creştere, măsurile de izolare au fost prelungite - în oraş până la sfârşitul lunii, iar în stat până pe 13 iunie.

Coronavirus SUA, LIVE UPDATE 16 mai

 

UPDATE 20:00 Proiect ambițios anunțat de Trump

 

Peste ocean, desi numeroși experți au dubii serioase, președintele Trump a anunțat un proiect ambițios pentru obținerea și livrarea unui vaccin salvator, până la sfârșitul anului.

L-a comparat cu faimosul ''Proiect Manhattan'', pentru crearea primei bombe nucleare. Dar - a insistat acelasi Trump, cu sau fără acest ser, America trebuie să revină la normal!

Citește și
Coronavirus
Specialiști: Frica de Covid-19 va determina tot mai mulți oameni să inventeze scuze pentru a nu merge la serviciu
Situația din New York, epicentrul epidemiei în SUA

 

Chiar dacă pentru orașul New York măsurile de relaxare vor fi adoptate la sfârșitul acestei luni, guvernatorul Andrew Cuomo a extins consemnul "staţi acasă" în jumătate din întregul stat New York până pe 13 iunie. Considerat la un moment dat epicentrul pandemiei de coronavirus din Statele Unite, statul încă se luptă să revină la normalitate. Doar 5 din cele 10 comitete îndeplinesc în prezent criteriile pentru a începe măsurile de relaxare. Andrew Cuomo, guvernator stat New York: "Le cer serios guvernelor locale să fie sârguincioase cu privire la respectarea regulilor în domeniul afacerilor și să pună în practică individual normele. Iar dacă vedeți o schimbare a numărului de cazuri, reacționați imediat!" În schimb, preşedintele american rămâne ferm pe poziţie în ceea ce priveşte repornirea economiei. Donald Trump: "Vreau să spun ceva foarte clar şi foarte important: cu sau fără un vaccin, am dat drumul lucrurilor şi repornim economia". Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a publicat un document în care detaliază fiecare pas al redeschiderii, pentru ca totul să se facă în condiţii de siguranţă. Dacă lucrurile decurg conform planului, copiii pot pleca în tabere în această vară. În Rhode Island, se fac pregătiri intense pentru acest lucru, iar autorităţile speră ca primele grupuri să vină la sfârşitul lunii iunie. O veste bună vine şi pentru împătimiţii cumpărăturilor. Cel mai mare mall din America, aflat în statul Minnesota, plănuieşte să îşi deschidă uşile pe 1 iunie. Iar plajele întinse din New Jersey vor fi accesibile de weekendul următor, când americanii sărbătoresc Ziua Eroilor. Totul se va face însă cu limită, avertizază din nou autorităţile. Phil Murphy, guvernator stat New Jersey: "Este un pas mare şi îl luăm foarte în serios. Dacă va trebui să punem din nou frână, vom face asta". Revenirea la normalitate nu este însă suficient de rapidă pentru aceşți protestatari din Michigan. Protestar: "Nu ne vom lăsa intimidaţi cu uşurinţă". În schimb, în Wisconsin oamenii au primit undă verde să îşi petreacă timpul liber în baruri sau în restaurante, după ce Curtea Supremă de Justiţie a anulat consemnul "staţi acasă" dat de guvernatorul statului. Totuşi, acesta continuă să îşi susţină punctul de vedere. Tony Evers, guvernator Wisconsin: "Nu trebuie să fii un om de știință. Nu trebuie să fii un politician pentru a-ţi da seama că, dacă ai o mulțime de oameni într-un loc, vei răspândi o boală".

Specialist în domeniul vaccinurilor: Iarna lui 2020 ar putea fi cea mai cumplită din istoria modernă

 

Un specialist în domeniul cercetării asupra vaccinurilor a tras şi el un semnal de alarmă în fața Congresului american.

Richard A. Bright: "Iarna lui 2020 ar putea fi cea mai cumplită din istoria modernă. Timpul rămas e pe sfârşite, pentru că virusul se răspândeşte pretutindeni".

A averizat fostul director al Autorității de cercetări avansate în domeniul biomedicinii, chemat să depună mărturie în fața unei comisii a Congresului american. Richard Bright a sunat alarma încă de la începutul anului, în privința lipsei de pregătire a sistemului. Avertismentele lui nu au fost luate în seamă, dar au deranjat, se pare. La începutul lunii aprilie a fost înlăturat, subit, din funcție.

Pe de altă parte, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a tras un semnal de alarmă privind testele de depistare a infecțiilor cu coronavirus, folosite pentru personalul Casei Albe, inclusiv pentru președinte.

Agenţia a avertizat că este posibil să existe unele probleme privind exactitatea acestor teste. Potrivit reprezentanţilor agenţiei, unele studii arată că testele ar putea da rezultate negative FALSE.

Aseară, în timpul unei conferințe de presă, Donald Trump a respins însă această teorie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult