Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coreea de Nord a dezvăluit motivul arestării studentului australian

Agenţia de stat a Coreei de Nord a informat, sâmbătă, că Alek Sigley, un student australian care a fost expulzat după ce a fost reţinut 10 zile, a comis "acte de spionaj” prin colaborarea sa cu presa străină.

 

Sigley este un utilizator al reţelelor sociale şi un colaborator al mai multor organizaţii media internaţionale, printre care şi NK News, un site de ştiri american care are sediul în Coreea de Sud şi se concentrează pe ştiri despre Coreea de Nord, potrivit News.ro.

"Investigaţiile au demonstrat că la instigarea NK News şi a altor instituţii media anti-Coreea de Nord, el a predat instituţiilor fotografiile şi informaţiile analizate în Phenian, folosindu-se de cardul de identitate de student”, a informat agenţia KCNA. Cea mai recentă postare a sa, de pe 30 aprilie, descrie experienţele sale luând masa în Phenian, conform NK News. "Cele şase articole publicate de Alek reprezintă întreaga sa activitate şi ideea că aceste articole, publicate transparent sub numele său real între ianuarie şi aprilie 2019, ar fi anti-stat este o reprezentare greşită pe care o respingem”, a afirmat Chad O’Carroll, CEO-ul NK News. "Articolele lui Sigley erau apolitice, reprezentând o analiză a vieţii în Phenian”, a adăugat O’Carroll. KCNA a informat că Sigley a recunoscut "actele de spionaj” şi că a cerut o graţiere. Vineri, Sigley a informat că este în siguranţă la Tokyo.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

Citește și
cardiff
Student despăgubit după ce a fost dat afară de la un curs pentru că a refuzat vaccinarea

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult