Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copiii unor luptători ISIS, repatriați în Germania. Anunțul ministerului de Externe

Guvernul Germaniei depune eforturi pentru repatrierea copiilor unor luptători ai grupării Stat Islamic, a anunțat luni ministrul german de Externe, Heiko Maas.

Patru copii dintr-o tabără de refugiaţi sirieni au fost predaţi, luni, unor angajaţi ai consulatului german la Erbil, conform DPA și Xinhua, citate de Agerpres.

„Ne vom implica pentru a face astfel încât mai mulţi copii să poată părăsi Siria”, a afirmat şeful diplomaţiei germane la Berlin.

Heiko Maas a subliniat că fiecare caz a implicat probleme dificile, şi le-a mulţumit tuturor celor care au făcut posibilă scoaterea celor patru copiii din Siria.

„Aceştia sunt mai ales copii mici, iar condiţiile lor de trai de acolo sunt departe de a fi cele mai bune. Ei nu pot fi consideraţi responsabili pentru faptele părinţilor lor, iar de aceea vrem să-i ajutăm”, a adăugat Maas.

Citește și
Luptator ISIS
Experți: ISIS nu a fost niciodată înfrânt. Membrii săi voi răpi, ucide, viola, trafica

Presa germană a relatat luni că, pentru prima dată, au fost repatriaţi copii în Germania prin intermediul Ministerului federal de Externe.

Conform publicaţiei Der Spiegel, presei i s-a cerut „de urgenţă să nu pericliteze delicata misiune prin relatări şi să nu scrie nimic până când copiii vor trece graniţa”.

Trei orfani şi o fetiţă bolnavă au fost predaţi la graniţa siriano-irakiană, urmând a fi aduşi pe calea aerului în Germania. Potrivit informaţiilor furnizate de responsabili kurzi agenţiei dpa, 117 copii cu cetăţenie germană se află în prezent în nord-estul Siriei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult