Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Conflict diplomatic între SUA și UK. Ministrul britanic al Comerțului își va cere scuze

Ministrul britanic al comerţului, Liam Fox, a recunoscut luni că mesajele despre preşedintele american Donald Trump ale ambasadorului Regatului Unit la Washington pot afecta relaţiile cu SUA, transmite Reuters.

Fox, aflat într-o vizită în Statele Unite, a declarat pentru BBC că îşi va cere scuze faţă de Ivanka Trump, fiica preşedintelui american, cu care urmează să se întâlnească.

Ambasadorul britanic Kim Darroch a apreciat, în corespondenţa diplomatică cu Londra, că Trump este "inept", "nesigur" şi "incompetent", iar preşedinţia sa ar putea "să se prăbuşească şi să ardă".

Mesajele secrete au fost publicate de la sfârşitul săptămânii trecute de Mail on Sunday.

"Îmi voi cere scuze pentru faptul că fie serviciul nostru civil, fie elemente din clasa noastră politică nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor noastre sau ale Statelor Unite privind comportamentul lor, care în acest caz particular a dat greş în modul cel mai extraordinar şi inacceptabil", a spus Fox.

Citește și
Donald Trump si Melania
Trump o atacă din nou pe Meghan Markle: „A fost cam obraznică, dar eu n-am fost”

"Scurgeri răuvoitoare de informaţii de acest tip sunt lipsite de profesionalism, de etică şi de patriotism şi pot într-adevăr duce la deteriorarea acestei relaţii, care poate astfel să ne afecteze interesele mai largi de securitate", a recunoscut ministrul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult