Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Confiscarea activelor rusești implică „obstacole legale semnificative” spune Janet Yellen, secretarul Trezoreriei americane

Confiscarea activelor rusești înghețate în băncile din întreaga lumea se lovește de impedimente importante, susține secretarul Trezorereriei americane, Janet Yellen, chiar dacă Rusia ar trebui să suporte economic costurile invadării Ucrainei.

Există ”obstacole legale semnificative” în calea confiscării importantelor active ruseşti îngheţate, a spus Yellen, potrivit Reuters și Agerpres.

Secretarul trezoreriei a spus că Statele Unite vor studia apelurile Ucrainei de a impune sancţiuni sectorului energetic nuclear al Rusiei, dar trebuie să fie ”conştienţi” de potenţialele consecinţe ale unei astfel de acţiuni asupra aliaţilor occidentali.

Yellen a spus că Statele Unite şi aliaţii săi discută strategii pentru a se asigura că Rusia plăteşte pentru devastările provocate de războiul său, aflat acum la al doilea an, cu estimări de sute de miliarde de dolari, care cresc în fiecare zi.

Washingtonul a confiscat activele folosite în activităţi criminale, dar banca centrală şi alte fonduri mari de active îngheţate prin sancţiuni sunt o altă problemă.

Citește și
Kiev
Cum ar încerca Rusia să preia controlul Guvernului de la Kiev. SUA au sancționat patru actuali şi foşti oficiali ucraineni

„La această scară mică, avem bunuri confiscate, dar cu siguranţă există provocări legale în a face mai mult decât atât”, a spus ea.

Statele Unite şi aliaţii occidentali au confiscat peste 300 de miliarde de dolari din activele în valută străine ale băncii centrale ruse, îngheţate de sancţiuni.

Activele sunt deţinute în străinătate, cu o parte semnificativă la Federal Reserve Bank din New York, dar rămân în proprietatea Rusiei.

Unii oficiali europeni au cerut confiscarea lor completă, iar premierul ucrainean Denis Şhmihal a spus că el şi Yellen au discutat luni despre această problemă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult