Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concluziile Summit-ului pentru clima din Polonia. " Civilizaţia noastră este sacrificată"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Summitul pentru clima din Polonia s-a încheiat, după două săptămâni de dezbateri şi pledoarii înfocate pentru măsuri concrete de reducere a poluării.

Participanţii au semnat un acord menit să ajute implementarea Acordului de la Paris, din 2015. Evenimentul a fost umbrit însă de rezerva unor ţări precum Statele Unite, Arabia Saudită şi Rusia, mari exportatoare de petrol.

Printre cei care au vorbit despre catastrofalele efecte ale încălzirii globale s-a aflat şi Greta Thunberg, o suedeză care la 15 ani i-a mustrat pe liderii lumii pentru că nu fac destul pentru a proteja planeta.

GRETA THUNBERG: "Nu sunteţi suficient de maturi să spuneţi lucrurilor pe nume. Chiar şi această povară ne-o lăsaţi nouă, copiilor. Civilizaţia noastră este sacrificată de dragul oportunităţilor de câştig enorme ale câtorva oameni".

Într-un final, participanţii au semnat un document care oferă instrumente concrete pentru punerea în practică a Acordului de la Paris. Însă lipsesc angajamentele pentru măsuri mai multe sau mai rapide împotriva încălzirii climatice, în ciuda caracterului urgent şi al catastrofelor naturale, tot mai violente de la un an la altul.

Citește și
harta incalzirii globale
Harta oraselor lovite de o clima fara precedent. Ce zone ajung de nelocuit in urmatorii 50 de ani

Administraţia lui Donald Trump a făcut şi de această dată notă discordantă şi a găsit şi aliaţi.

NICK PATON WALSH, CNN: "Statele Unite, Rusia, Arabia Saudită şi Rusia s-au coalizat şi au refuzat să accepte unul dintre rapoartele cheie pentru discuţia despre schimbările climatice".

În aceste condiţii, devine tot mai evident că lumea are nevoie de schimbări are să vizeze toate aspectele vieţii.

În acest context, săptămâna trecută a fost dat publicităţii un studiu îngrijorător care arata că încălzirea zonei Arctice continuă într-un ritm aproape dublu faţă de restul planetei.

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a descoperit că 2018 a fost al doilea cel mai călduros an înregistrat vreodată în Arctica.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult